PODELI

U ponedeljak, 29. septembra, na Tribini mladih u KCNS u 20 časova, održaće se promocija knjige „Kroz njive gladi do hleba života“ autora Klausa Keneta.

Autor: Klaus Kenet (Klaus Kenneth)
Prevodilac: Zoran Stojiljković
Učesnici programa su autor i prevodilac.

Klaus Kenet rođen je u 1945. god. Čehoslovačkoj, zavreme povlačenja Nemačkih snaga pred Crvenom armijom. Već u ranom detinjstvu, u ratnim okolnostima, nekoliko puta izbegao je smrt. Klaus injegovu majka, koja je bila poznata operska pevačica(pevala je čak i za Hitlera), bivaju napušteni od njegovog oca. Majka je predala Klausa jednom katoličkom svešteniku da se brine o njegovom obrazovanju i vaspitanju. Umesto hrišćanskog vaspitanja on sedam godina trpi zlostavljanje od ovog sveštenika.

Kao tinejdžer imao je problema sa zakonom zbog delikvencije, a kasnije proveo je jedan period u zatvoru. Tokom studija osniva svoj rok bend, uživa u dejstvu raznih droga, učesnik je studentskih nemira i vođa uličnih bandi. Sve ove okolnosti u Klausovom životu navode ga na daleka putovanja sa ciljem da kroz upoznavanje različitih religija nađe „ono“ što donosi mir, ljubav i ako možemo reći, smisao života.

U potrazi za ljubavlju, Klaus je najduži period proveo na Tibetu, 7 godina, i 3 godine u Hinduizmu. Čitav ovaj period od 12 godina obuhvata putovanja kroz: Indiju, Tajland, Arapske zemlje, Meksiko, Aljasku, Koreju i Južnu Ameriku.

U toku svojih putovanja Klaus je prešao 2 miliona km u potrazi za ljubavi. On prepoznaje kraj svog traganja za ljubavlju u susretu sa starcem, svetogorcem, Sofronijem. 1986. godine krštava se u pravoslavnoj crkvi u Ženevi. Ostvarivši cilj svoga dugog putovanja, trenutno prelazi novih 2 miliona km svedočeći, odnosno propovedajući o ljubavi koju je pronašao u Pravoslavnoj crkvi.