PODELI

Knjiga “Mustra za revoluciju” autora Srđe Popovića i Metju Milera u izdanju “Albion Books” biće promovisana 10. marta u programskom prostoru Studentskog kulturnog centra Novi Sad u SKCNS Fabrici u 19 časova.

“Kako uz pomoć sutlijaša, lego kockica i ostalih nenasilnih tehnika pokreneš zajednicu, srušiš direktatora ili prosto promeniš svet”.

“Mustra za revoluciju” je skup priča o običnim ljudima koji su uradili velika dela tako što su prvo shvatili sa se stvari same od sebe neće promeniti, a potom da taj posao umesto njih neće uraditi neko drugi. Knjiga otkriva koje su metode nenasilne borbe najefikasnije za ostvarivanje lepeze demokratskih ciljeva u najrazličitijim društvima–od borbe za prava gej populacije u SAD, akcije svrgavanja režima Slobodana Miloševića u Srbiji, otpora severnoafričkim diktaturama, do demokratskih pokreta u Aziji.

Svoju premijeru „Mustra za revoluciju“ imala je u Njujorku u sedištu kompanije Google, zatim je promovisana na Univerzitetu Hardvard, u sedištu Reuters-a u Vašingtonu i na brojnim američkim univerzitetima. Knjiga je u Evropi premijerno predstavljena u Londonu u Frontline Club-u i u najstarijoj slobodnomislećoj organizaciji na svetu, Conway Hall-u.