U Novom Sadu 01. decembra održava se prvi Pozitivan koncert u okviru kampanje koju Udruženje Prevent iz Novog Sada sprovodi povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv SIDE.

Pozitivan koncert biće održan u Studiju M sa početkom u 20h.

Na koncertu nastupaju tri benda: Inbox (Bačka Topola), Empathy Soul Project (Zrenjanin) i Šesto čulo (Novi Sad).

Prateći program počinje u 18h otvaranjem međunarodne izložbe štampanog materijala na temu HIV/AIDS-a. Nakon toga učenici srednje umetničke škole „Bogdan Šuput” iz Novog Sada prirediće modnu reviju modela izrađenih od recikliranih materijala, a inspirisani Svetskim danom borbe protiv SIDE. Učenici novosadske srednje muzičke škole „Isidor Bajić” otpevaće tri songa iz svog mjuzikla „Kočoperitis izvesne dame u pubertetu”. Muziku za mjuzikl su komponovali Svetozar i Nemanja Nešić.

Koncert je humanitarnog karaktera i ulaz će biti slobodan. U donjem holu Studija M biće postavljena kutija za dobrovoljne priloge, a prikupljena sredstva će biti utrošena na kupovinu novogodišnjih poklon paketića deci koja žive sa HIV-om i deci čiji roditelji žive sa HIV-om.

U periodu od 18 do 20h članovi Udruženja Prevent i predstavnici Savetovališta za mlade, radiće socijalni marketing kondoma, deliće edukativno-informativni materijal i razgovarati sa posetiocima izložbe i koncerta.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.