PODELI

Udruženje gradana “Rođen negde dole” nastavlja realizaciju svog projekta za 2016 godinu,”NOVI TALAS ­ NOVI UDAR”, čiji je pokrovitelj SO SVILAJNAC. U okviru ovog projekta građanima Svilajnca biće ponuđen raznolik kulturni program (rok koncerti, izložbe, književne večeri) koji ce trajati tokom cele 2016 godine.

Udruženje gradana “Rođen negde dole” poziva sve talentovane i kreativne ljude ali i ljubitelje kulture i umetnosti da nam se pridruže i podele sa svima svoje ideje sve sa ciljem da se unapredi kulturna ponuda na teritoriji Opštine Svilajnac.

Posle supergrupe Magick Godmothers iz Velike Britanije, svilajnačkoj publici predstaviće se srpska rockabilly, super grupa PSI iz Beograda. Njima će društvo praviti jedini, rokabilly bend centralne Srbije, a i šire The Boneshekers iz Svilajnca. Ovaj rockabilly vatromet, biće ispaljen u petak, 30. septembra sa početkom u 21h. Mesto zbivanja je Picerija “Bis” u Svilajncu. Ulaz je donacija (preporučeno 200 dinara.)

PSI su rockabilly/psychobilly supergrupa sastavljena od članova i bivših članova Čikinih Bombona, Lucky Marcella i SUSa: Jovandeka (Grandpa Candys aka Čikine Bombone), Dane (Issues of Life, Lucky Marcell & The Ramblin’ Three) i Terza (S.U.S., 888, Potres, Antifrizz). Ova imena predstavljaju dovoljno respektabilan niz, koji bi morao da zainteresuje svakog ljubitelja energičnog, plesnog rokenrol zvuka.

Posle svega nekoliko nastupa jasno je da su PSI veliko osveženje i buduće značajno ime beogradske klupske scene. Donose nam zapaljivu mešavinu zaraznih ritmova i melodija, sa tekstovima na našem jeziku, po čemu su jedinstveni.

The Boneshekers (Ex­Snake Eyes) je rockabilly bend iz Svilajnca koji postoji par godina. Sviraju rokenrol klasike 50­tih, i uglavnom su nastupali u Svilajncu i okolnim gradovima. Pod imenom Snake Eyes, imali su zapažen nastup na ” Rockabilly fest­u ” u Beogradu 2013. godine.