PODELI

Poznati hrvatski ženski indie rock trio Punčke objavile su novu pesmu “Ocean” uz koju dolazi i prateći video spot.

Pesma “Ocean” najava je njihovog drugog albuma koji bi svetlo dana trebao ugledati krajem 2015. godine.

Nova pesma je snimana u Kramasonik studiju u Zagrebu pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića, a mix i mastering je radio Mark Mrakovčić.

“Ocean” je pesma u kojoj Punčke još jednom pokazuju da su ove devojke odlične u onome što rade. Žestoki zvuk, moćna kombinacija gitare, bassa i bubnja, koje potpisuju Lucija, Anja i Ruby, te iskreni upečatljivi tekstovi ono su što je Punčke stavilo pod lupu regije od samih početka.

Uz pesmu dolazi i prateći video spot koji je sniman u saradnji s ekipom iz Beograda, a čine ju Staša Tomić koji potpisuje režiju i montažu, Miloš Gojković je direktor fotografije, a za VJ-ing je zadužen Incredible Bob.

Nova pesma takođe označava i uvod u veoma aktivno razdoblje za Punčke. Trojka će se posvetiti radu na novom albumu, ali je spremna i za koncertne pohode, među kojima će se naći i par velikih svirki.

Prvi koncert na rasporedu je Tulum u dvorani Zrinjevac u Osijeku 28. marta kada će nastupiti uz punk folk wellness mašinu Brkove i hip-hop trio Dječake. Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 50 kuna u pretprodaji, te 60 kuna na dan koncerta, na Entrio.hr i Eventim.hr, te na njihovim prodajnim mestima.

Nakon toga na red dolazi Zagreb kada će Punčke pohoditi Veliki pogon Tvornice kulture 18. aprila. Samostalni zagrebački koncert staviće tačku na izuzetno uspešan album “Sunčano s povremenom naoblakom” i najaviti novo izdanje benda.

Biće to sjajna prilika videti Punčke u punoj snazi na najvećem solo koncertu na kojem će predstaviti svoju moćnu kolekciju zaraznih pop melodija i tekstova često nošenih distorziranom bukom i kontroliranim haosom, zbog čega su i postale jedan od najtraženijih bendova u regiji.

Ulaznice za koncert u prodaji su po ceni od 30 kn, dok će na dan koncerta cena iznositi 40 kn. Ulaznice se mogu kupiti u Tvornici kulture, te na Entrio.hr i Entrio prodajnim mestima.

Foto: Sanjin Kaštelan