PODELI

Na deveti INmusic festival dolazi Rambo Amadeus, čovek koji iza sebe ima diplomu PMF-a, mnoge jedriličarske medalje te deset studijskih i četiri live albuma. Rambo stiže u odličnoj koncertnoj formi i to u pratnji dvojice Winettua.

O ovom panregionalnom izvođaču ne treba trošiti mnogo reči. Svoju borbenu spremnost demonstrira uvek naoštren britkošću, cinizmom i instrumentima iz kojih ispaljuje nagomilano muzičko gradivo i niže hit na hit.

Kako Rambo radi sve te silne hitove ne treba se pitati jer je svoju tajnu podelio sa svetom u svom, naravno, hitu „Kako se zapravo radi hit“.

U sredu, 25. juna, pored legendarnog autobusa firme Krstić i sin, peva Antonije tj. Rambo. Velika je to stvar jer ne dolazi svaki dan na INmmusic festival osoba koja nije izmislila turbo folk, ali mu je dala ime.

Nakon prva dva dana festivalskog tulumarenja za koje je zaduženo Ljetno Kino, „kućni bend“ INmusic festivala, poslednji dan rastu u big band i pridružuje im se legendarni Vlada Divljan.

Vlada Divljan i Max Juričić iz Ljetnog Kina delili su veliki deo životne i muzičke istorije. Dok je Vlada harao s Idolima, Max je svoj trag u muzici ostavio s grupom Film. Pre par godina putevi su im se opet susreli, a instrumenti ukrstili. Max je skupio probranu ekipu u Ljetno Kino, a Vlada je napisao još nekoliko predivnih pesama. Rezultat je album Četiri godišnja doba koji je odmah pokazao kako dobro može zvučati kombinacija snažnog prijateljstva i velikog iskustva.

Vlada Divljan najpoznatiji je na ovim prostorima kao frontman legendarnog benda Idoli koji je palio i žario bivšom Jugoslavijom. Ipak, njegov rad zahvata mnogo više od toga. Nakon raspada Idola Divljan se upustio u solo vode, a rezultat su brojni studijski albumi, muzika za film i saradnja s drugim izvođačima koja je u slučaju Ljetnog Kina prerasla u nešto više.

Ljetno Kino zaduženo je za Balkan party uz Ko to tamo peva pozornicu u ponedeljak i utorak. Dan iza toga u njihovu postavu uskače novi član te kao Vlada Divljan & Ljetno Kino big band sele na Main stage. Očekuju vas pesme koje su se odmah udomaćile u uhu poput NajlepšaIza osmeha ili Vodim te na more, ali i stari Divljanovi hitovi MaljčikiMalena ili Retko te viđam s devojkama, ovaj put u novom ruhu.

Festivalske ulaznice za 349 kuna prodaju se u Tisak Media centrima, putem Tisak Media Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu i putem službene stranice festivala http://www.inmusicfestival.com.

Kamp je prvi put smešten na Otoku Trešnjevka, a ulaznice su gotovo rasprodate. Pozivaju se svi zainteresovani za šestodnevni boravak po ceni od 150 kuna  da što pre kupe svoju kartu. Kamp će pontonskim mostom biti spojen s Otokom mladosti na kojem se održava festivalski program, čime INmusic postaje jedinstveni festival koji se održava na dva ostrva.