PODELI

Beogradski rok bend Repetitor je u nedelju uveče svirao na Tomorrow festivalu u kineskom gradu Shenzhen uz fenomenalan prijem kod publike.

Bez obzira na jezičku barijeru srpski bend i kineska publika su se savršeno razumeli. Grad Shenzhen inače ima 15 miliona stanovnika i nalazi se u blizini Hong Konga.
“Jutros smo sleteli i još uvek smo pod utiscima svega što smo videli i doživeli u Kini. Jako neposredni i srdačni ljudi, i na koncertu i u gradu koji je nezamislivo velik za naše, a i evropske pojmove. 5 dana je svakako premalo za Shenzen i Hong-Kong, koji smo takođe posetili, ali jako smo dobro prihvaćeni pa je u obostranom planu povratak na malo veću kinesku turneju”, kaže Boris Vlastelica, gitarista i pevač Repetitora.

Repetitor će 20. juna u Moskvi svirati na “festivalu novog talasa ruskog rokenrola” – «Боль», na kojem učestvuju isključivo bendovi koji pevaju na ruskom, sa prostora bivšeg SSSR, ali su zbog Repetitora organizatori napravili izuzetak, pa će oni biti jedini ne-ruski bend koji svira tamo.

Bend će takođe 4. juna nastupiti u Domu omladine Beograda sa čuvenom grupom Mudhoney, jednim od najuticajnijih i najznačajnijih američkih rok bendova.

Predstojeći koncerti grupe Repetitor:

30.05. Subotica, Festival Omladina

04.06. Beograd, Dom Omladine (Mudhoney)

20.06. Moskva, Фестиваль «Боль»

24.06. Zagreb, INmusic festival

Foto: Ryuzaki L Lee