PODELI

Vikend koji je pred nama miriše na omiljeno tradicionalno srpsko jelo -pasulj, odličnu muziku i dobar provod u Kameničkom parku u Novom Sadu.

U petak, 12. juna, počinje dugo najavljivani Urban bean fest. Prvi dan je u znaku rock muzike i kao što smo već najavili, program počinje u 17h muzikom koju bira britanski DJ Mak Floss. Nakon njega uslediće Branimir i Neprijatelji, Osmi dan,  Šinobusi i Atheist Rap. Ulaz je besplatan za sve posetioce, a najavljene su i promotivne cene pića. U okviru prvog dana festivala biće organizovana i humanitarna akcija tokom koje će biti podeljeno 1000 porcija pasulja, a posetioci će moći da ostave dobrovoljni prilog koji će biti uplaćen na račun Dečjeg sela.

Satnica prvog dana:

17h DJ Mak Floss

18.30h Branimir i Neprijatelji

19.30h Osmi dan

21h Šinobusi

22.30h Atheist Rap

Takmičenje u kuvanju pasulja održava se drugog dana, u subotu, 13. juna, na istoj lokaciji u Kameničkom parku. Najbolja ekipa osvaja nagradu od 100.000 dinara. Osim tradicionalnog takmičenja u spremanju pasulja, biće priređene dobro poznate i popularne Ravničarske igre, etno sokak i bogat kulturno-umetnički, muzički i sportski  program. Posetioci će moći da uživaju u neodoljivim uskusima jednog od omiljenih jela u Srbiji, pripremanog na 100 načina, koliko se očekuje takmičarskih ekipa. Više informacija o prijavi za takmičarski deo pogledajte OVDE.

Organizatori festivala su Bin Marketing i Ekocentar Vodomar 05, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i JKP Gradsko zelenilo.