PODELI

Kako je danas možda i najjednostavnije doći u posed elektronske knjige svi romani Ljiljane Habjanović Đurović dostupni su i u tom formatu i na taj način bliži su milionima korisnika širom sveta putem Apple i Android tržišta.

“Obaveštenje da je na Amazonu prošle godine kupovina elektronskih izdanja premašila kupovinu štampanih, navela me je da se pridružim autorima koji su ponudili svoja dela i u ovoj formi. Od kada su pisci počeli da pišu, njihovi zapisi su se pojavljivali na različitim materijalima, na glinenim pločicama, pergamentu, magarećoj koži, papirusu, na papiru različtog kvaliteta i sa različitom štampom. Sad se još jedanput menja podloga na kojoj se pojavlju reči. Meni kao piscu je sasvim svejedno na čemu su moje reči ispisane, bitno mi je da to što želim da kažem dopre do što većeg broja čitalaca”, rekla je Ljiljana Habjanović Đurović, “Osim toga, objavljivanje knjiga u elektronskoj formi čini pisca nezavisnim od izdavača. Tako će uskoro čitaocima biti dostupni moji romani i na engleskom jeziku.”

Književnica smatra i da je posedovanje elektronskih knjiga vrlo praktično za čitaoca.

“Pre nekoliko godina bila sam na letovanju u inostranstvu i videla sam da većina čitača na plaži drži tablete. Tada sam pomislila kako bi mi bilo baš zgodno da sam, umesto pet knjiga teških dva i po kilograma, koje sam ponela iz Beograda, mogla da ponesem jedan lak i praktičan aparat. Ljudi često nemaju gde da drže sve štampane knjige koje su u nekom trenutku poželeli da pročitaju, često nemaju gde da smeste čak ni one knjige koje žele da sačuvaju, a jedan mali aparat pruža mogućnost da u svakom trenutku imaju sa sobom bogatu biblioteku.”

Najtiražnija srpska književnica veruje u budućnost elektronskih izdanja: “Primetila sam da mnogi moji poznanici čitaju novine na računaru. Verujem da će uskoro i kod nas brojni čitaoci posegnuti za elektronskom knjigom.”

Po podaciima o elektronskoj prodaji najprodavaiji roman Ljiljane Habjanović Đurović za sada je roman „Ana Marija me nije volela“, objavljen u štampanom izdanju prvi put 1991. godine.

Više informacija o kupovini možete pronaći na sajtu autorke .