PODELI

Svoje učešće u filmu o Vladi Divljanu “Nebeska tema” potvrdili su Darko Rundek, pijanista i profesor Aleksandar Šandorov, vođa benda “Ljetno kino Mladen Juričić, sastav Darkwood Dub i novinar Petar Peca Popović. 

Šandorov je zajedno sa Divljanom snimio album “Tajni život A.P.Šandorova”, član je grupa Old Stars Band i Nevladina organizacija koje su pratile Vladu Divljana i bio je njegov blizak prijatelj.

Sa bendom Ljetno kino Divljan je objavio dva izdanja i nastupao širom regiona. “Svi koji nešto radimo u čast Vlade Divljana, činimo to zbog njega, ali i zbog nas samih. Pripremajući se za film ‘Nebeska tema’ i za koncert u čast najvećeg gospodina rokenrola u stalnoj sam vezi s Vladom, vrlo slično kao kad smo zajedno svirali, jedina razlika je što nam mail i viber više ne tebaju” istakao je Juričić.

Opčinio nas je muzikom na zemlji, sada je na redu nebeski film.

Dejan Vučetić Vuča iz popularnog beogradskog sastava Darkwood Dub kaže da je “Nebeska tema” velika čast za taj bend. “Vlada je bio heroj naše mladosti, jedan od umetnika koji su svojim radom uticali na nas da se i sami oprobamo u muzici. Nadam se da smo dorasli zadatku” rekao je Vučetić.

Scenarista i reditelj filma “Nebeska tema” Mladen Matičević iza sebe ima više od 20 dokumentaraca, među kojima su i nagrađivani “Kako postati heroj”, “Run for life” i film o Arsenu Dediću “Moj zanat”.

O svom novom projektu kaže da će “Nebeska tema” biti “filmska posveta jednom od najvećih heroja njegove mladosti”. Snimanje filma počinje polovinom aprila, a premijera je planirana za jesen.