Jedanaesto izdanje Pozitivnog koncerta, najvećeg zagrebačkog dvoranskog koncerta, održaće se u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 27. i subotu 28. novembra. Prvog dana popularnog Pozitivca nastupaće  PipsChips&Videoclips, Urban & 4, Kawasaki 3P i Punčke, a drugog S.A.R.S., Dječaci, Quasarr i High5.

Prošlo, jubilarno deseto izdanje predstavilo je, prvi put, Pozitivan koncert u formi dvodnevnog festivala i do vrha napunilo Ledenu dvoranu Doma sportova. Ove godine ponovo će se dve večeri uživati u nastupima bendova iz samog vrha regionalne scene.

Beogradskom S.A.R.S.-u Pozitivac će biti jedini zagrebački nastup u 2015. godini, a Urban & 4 i Pipsi mu se vraćaju bogatiji za rasprodane, odlične koncerte u Malom Domu. Ska punk mašinerija Kawasaki 3P nedavno je objavila novi album “Goli zbog pasa” čije će singlove, zajedno s najvećim hitovima karijere odsvirati prvi dan. Ista akcija se druge večeri očekuje od Dječaka u čijoj diskografiji od 8. maja stoji album “Firma”. Riječki electro pop majstori Quasarr vraćaju se u Dom sportova nakon dve godine kako bi predstavili materijal koji će uskoro takođe biti objavljen. Najbolji ženski indie rock trio iz Hrvatske, Punčke, 27. novembra će upisati prvi nastup na Pozitivcu, jednako kao i vruća hip hop petorka High5 dan kasnije.

Događaj koji je u više od decenije prešao put od Tvornice kulture i Draženovog doma do četiri zaredom rasprodane Velike dvorane Doma Sportova, bez sumnje je najomiljeniji koncert u jesensko-zimskom periodu grada Zagreba. Binom Pozitivca proteklih deset godina prodefilovali su Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, TBF, Let 3, PipsChips&Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Brkovi, Kawasaki 3P, Urban & 4, Massimo, Elemental, Ramirez, Vatra, Svadbas, Hugh Cornwell, Lollobrigida, Quasarr i mnogi drugi, a koncert je posetilo više od 60.000 ljudi.

Tradicionalno organizovan od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svetski dan borbe protiv HIV/AIDSa, ovaj koncert nosi snažnu edukativnu poruku.

U ponudi će se naći samo dnevne ulaznice za svaki dan. Do 6. oktobra dnevne ulaznice će koštati 45 kn.

Od 7. oktobra do 8. novemra cena će biti 60 kn, a od 9. novemra do dana koncerta iznosiće 70 kn.  Na dan koncerata ulaznica će koštati 80 kn.

Službena prodajna mesta:

Dirty old shop, Tratinska 18

Rockmark, Berislavićeva 13

Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7

Aquarius CD Shop, Varšavska 13