Sarajevo Rock Festival, šesti po redu, održava se i ove godine za vreme Sarajevo Film Festivala. Sarajevo će od 11. do 19. avgusta biti centar dešavanja sa najboljim filmskim projekcijama, ali i rock svirkama koje donosi 6. Sarajevo Rock Festival u rock&jazz klubu Underground.

S obzirom na to da je ovo šesti po redu Sarajevo Rock Festival, postao je tradicionalan, pa se ljubitelji rock muzike već raduju dobrim svirkama tokom devet letnjih noći.

Prethodnih pet festivala su bila itekako uspešna, a želja organizatora je da i ovaj ispuni sva očekivanja i apetite publike.

Prvu noć festivala, 11. avgusta Underground će ugostiti poznati bh bend Zona Iskljuchenja koji po drugi put otvaraju festival. Drugo veče, 12. avgusta publika će se zabavljati uz odlični band ProRocks koji inače ove sezone coverima žari i pali muzičkom scenom Sarajeva i regije, a uskoro objavljuju i svoj autorski album za koji su već snimili tv spot. Nedelja 13.8. je noć rezervisana za nešto drugačiji muzički žanr. Naime tu noć scenu festivala pohodiće ex rock ekipa muzičara Helem Nejse, a sad kako pročitasmo nedavno na jednom bh portalu za koji napisaše “Heleme Nejese, samo reci šta te fura, rap, radio, brend ili visoka klultura”, a mi ćemo dodati, band ili brand, dođite pa vidite, čujte i procenite, je li band ili brand.

Nakon njih stage će u tri dana (14.8., 15.8. i 16.8.) takmičarskog dela zauzeti 12 mladih i neafirmisanih bendova koji će se u 2 noći takmičarskog dela boriti za ulazak u finale 16.8.. Pobednik finalne noći će pored novčane nagrade i nagrade sponzora kompanije Printex dobiti i snimanje audio zapisa.

Publika će 17. avgusta imati priliku i da uživa u svirci grupe Konvoj, jednog od najpopularnijih rock bendova u BiH, a poslednje dve večeri Sarajevo Rock Festivala su rezervisane za Pochko and New Primitives u petak 18.8. i Futavce 19.8.

Napominjemo da će ulaz na sve koncerte biti besplatan osim 17.8. za Konvoj kada će cena ulaza biti 5.00 KM, a karte se mogu kupiti na šanku u Undergroundu i u caffe Rajvosa.

Sve svirke i program počinju u 22.00h.