PODELI

Skaj Vikler i Željko Veljković gosti su novembarske M Lab klinike izuzetno popularnog projekta koji zajednički realizuju Vasil Hadžimanov i Radio televizija Vojvodine.

Kao i do sada, od 17h u prostorijama Studija M održaće se radionica “Kreativni i tehnički pristup muzičkoj produkciji” na kojoj će o svojim iskustvima pričati i na vaša pitanja odgovarati producentski duo koji čine Đorđe Miljenović, javnosti poznatiji kao Skaj Vikler i Željko Veljković, jedan od najangažovanijih producenata u Srbiji.

Ulaz na radionicu je besplatan.

Od 21h počinje koncertni nastup Đorđa Miljenovića gde ćemo imati priliku da čujemo pretpremijerno izvođenje njegovog novog duplog solo albuma.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti na svim Gigstix prodajnim mestima po ceni od 500 RSD.

Gigstix prodajna mesta u Novom Sadu: Pariski Magazin, Knjižare Vulkan, Dr Techno, Bulevar Books i EXIT Copy, ili rezervišite i kupite svoju ulaznicu ovde.

Skaj Vikler i Željko Veljković čine producentski duo koji već godinama uspešno funkcioniše na muzičkoj sceni Srbije i regiona. Zajedno su uradili oko stotinu projekata, kako za naše popularne izvođače, tako i u oblasti primenjene muzike. Pored saradnje sa našim poznatim pevačima, mogu se izdvojiti njihovi radovi na filmu Burek, Eurosong 2013 sa crnogorskom grupom Who See kao i muzika za veliki broj serija i reklama.

Na M Labu održaće predavanje na temu “Kreativni i tehnički pristup muzičkoj produkciji” na kom će pokušati da objasne pojam i ulogu muzičkog producenta, kao i pristupe kojima producent može na kreativan, ali i tehnički način pozitivno da utiče na kvalitet projekta na kom radi.

Đorđe Miljenović publici je najpoznatiji kao Skaj Vikler, član jedne od uspešnih srpskih grupa Bad Copy. Osim toga, široj javnosti nešto manje je poznato da je Đorđe kompozitor, aranžer, tekstopisac i producent muzike za brojne predstave, filmove, reklame i video igre. Žanrovski komponuje i producira muziku gotovo svih stilova, izuzev polke (za koju, kako kaže, „ima vremena“), a prijatelji mu kažu da po hard diskovima imaju dvanaest njegovih neobjavljenih albuma, takođe raznovrsnih stilova. Pored toga, bavi se pisanjem proze, boksom i neiscrpnim raspravama o bilo čemu u kojima suvereno odnosi pobede.

Željko Veljković, muzički producent, kompozitor i aranžer, jedan je od najangažovanijih producenata u Srbiji. Radio je sa većinom eminentnih umetnika koji se bave  pop, rock, jazz i hip-hop muzikom na teritoriji Srbije i regiona. Među mnogobrojnim imenima sa kojima je sarađivao, mogu se izdvojiti : VHB, Ana Stanić, SARS, Aleksandra Radović , Bojan Zulfikarpašić, SANE, Marcello, Sara Jovanović, Saša Vasić, Gibonni, Vasilisa, Sky Wikluh, Marko Mandić, Zafir Hadžimanov, Madame Piano, Who See, Gru, Struka, Knez, Zana, Sajsi MC, Mika Kostić i mnogi drugi. Interesantno je izdvojiti da je sarađivao sa Gibonnijem na animiranom filmu Vesla, kao i sa crnogorskim reperima Who See na njihovoj pesmi za Eurosong, Igranka. Producirao je muziku za nekoliko filmova, serija, pozorišnih predstava kao i za TV formate X faktor i Tvoje lice zvuči poznato.

Izvor: luftika.rs