PODELI

Beogradski bend Škrtice nastupiće u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 17. marta 2017.

Supergrupu Škrtice predvodi Zoran Kostić Cane iz Partibrejkersa koji je uz ulogu vokala zadužen i za tekstove, a s njim u ovoj ekspolozivnoj smesi punka, hard rocka, new wavea, hard corea, eksperimentalne muzike učestvuju i Kole iz Velikog prezira i Boris iz Jarbola na gitarama, te Danilo i Boško iz Straight Mickey and The Boyza na bubnjevima i basu. Psihodelično, sirovo, jako oštro, puno emocija i osvrta na život koji se dešava oko nas i u nama opis je koji pristaje Škrticama.

Pomahnitali bubnjevi, s prelepim bas šarama, dve gitare koje se isprepliću, bacaju iskre koje pale sve oko sebe, i pevač koji kopa po ranama koje nikako da zarastu, način su na koji Škrtice dovode do katarzičnog stanja. Demistifikacija iluzija, dijagnostikovanje razočarenja i tinjajuće nade, melanholično, divlje, srčano, znojavo i s puno duha, srce ove petorice kuca isto.

Istoimeni album prvenac Škrtica je nedavno objavljen, a kritika kaže da album nema slabog trenutka, te hvali Canetove tekstove koji pozivaju na buđenje. Album od deset stvari kroz pesme kao što su “Kulise”, “Mudrolije” “Tik-Tak”, “Zaborava nema”, “Horizonti” ruši zidove između psihodelije, punka i hard rocka.

Ovo je bend koji je kroz svoje članove ujedno i presek najboljeg od njihovih matičnih bendova, a njihova kombinacija žanrova i energija nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ko voli Paribrejkerse, Jarbole, Veliki prezir ili Straight Mickey and The Boyz voleće i Škrtice.

Ulaznice su u pretprodaji 50 kn, a na dan koncerta 70 kn.

Službena prodajna mesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • www.entrio.hr