Beogradski sastav FEUD koji je svojom prvom pesmom „Milion milja“ skrenuo pažnju na sebe i zbog koje ih je publika zavolela „na prvu“, održaće svoj prvi solistički koncert u Novom Sadu 27. marta u klubu The Quarter.

Publiku će pre FEUDa dobro zagrejati domaća podrška, novosadski sastav dreDDup.

Ramirez, osnivač, tekstopisac i jedan od frontman-a grupe “Sunshine” osnovao je bend FEUD 2010 godine, zajedno sa Vukom Protićem (Haludza). Bend predstavlja sublimaciju različitih žanrova: Repa, Hip Hopa, Crossovera, Metala, Industriala. Svoj prvi album “Svinjotaur” su izdali 2013. godine za izdavačku kuću Take It or Leave It.

Promovisan je spotovima sa jakom i beskompromisnom porukom za pesme “Milion Milja”, “Vlast” i “Televizija”. Za sve spotove su dobili nagrade za spot godine. Trenutno je aktuelan spot za pesmu “Tajkun”. FEUD su dobili su i priznanje od URMUS-a za bend godine 2013. Svirali su na Exit-u, Belgrade beer festu, Koncertu godine, Lake festu i dr. Feud je simbol i opomena u borbi za svoj licni posed. FEUD se obraća budnima, a usput drmusa zaspale..

DreDDup je massacre industrial bend iz Novog Sada. Aktivni su od 1997. i jedni su od pionira ovog zvuka u Srbiji. Iako ne vole žanrovske etikete, svoj zvuk nazivaju kao mešavinu industrial rock i demonic electronic big beat muzike. DreDDup iza sebe ima 5 studijskih albuma koji su izdavani kako u Srbiji, tako i u inostranstvu (USA, Japan, Francuska, Engleska, Poljska…). Tokom godina radili su na projektima vezanim za film i pozorište a njihovi solo nastupi takođe imaju multimedijalnu strukturu. Jedni su od retkih domaćih bendova koji je imao nekoliko Evropskih turneja i sarađivao sa velikim imenima iz industrial rock scene. Njihovi nastupi su okarakterisani kao energični, opasni i ispunjeni elementima teatra. Trenutno rade na svom novom albumu.

Cena karte 400 dinara u pretprodaji – 600 dinara na dan koncerta i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima GIGS TIX-a.

.