PODELI

Zafir Hadžimanov i Vasil Hadzimanov sa svojim kvartetom i sve uticajniji podijum, sve neizbežnije mesto pravih događaja u Beogradu – MIKSER HOUSE pozivaju vas 16. maja sa početkom u 20 čsova na koncert nazvan “Bio je maj”, pun lepih pesama sa festivala bivše Jugoslavije, makedonskih balada, šansona, melodija, koncert pun sećanja, uspomena i emocija jednog doajena koji traje i u svojim sedamdesetim i iz mjuzikla i naravno džeza.

Zafir Hadžimanov je čovek koji duže od pola veka neguje i poklanja dobru muziku, poeziju, glumu i pesmu ljudima širom sveta, od Beograda do Bostona i Moskve, od Skoplja do Sidneja i Pariza.

Sam, ili u tandemu sa svojom suprugom Senkom Veletanlić izveo je stotine koncertnih i TV nastupa,snimio desetine albuma i osvojio iskreno oduševljenje i aplauze publike, kao i brojna stručna priznanja.

U pozorištu i na filmu odigrao je nekoliko nezaboravnih uloga i ostvario ogroman uspeh i priznanja za svoje uloge Tevija u mjuziklu „Violinista na krovu“ i Žan Val Žana u mjuziklu „Jadnici“, a autor je i prvog makedonskog mjuzikla „Halo buđenje“. Ima nekoliko knjiga poezije i proze i dobitnik je povelje „Stražilovo“ za knjigu stihova „Pas pevaćica“.

Takodje, počasni je Ambasador kulture Republike Makedonije, u Republici Srbiji i kompozitor velikog broja pesama koje je, izmedju ostalih, stvarao i na stihove vrhunskih srpskih pesnika.

Vasil Hadžimanov, sin Zafira i Senke i naslednik njihovog muzičkog dara i umeća je naš najuspešniji fusion jazz autor i klavirista srednje generacije. On sa svojim bendom, ali i sa mnogim drugim saradnicima i kolegama, koracima od sedam milja, osvaja evropsku i svetsku jazz scenu.

Potpuno autorski i majstorski čuva i izvodi specifične ritmove i melos Balkana u pravom džez stilu i maniru..

Foto: Milan Josipović