PODELI

Najstariji internet magazin posvećen domaćoj metal sceni, Srpski Metal Portal, redizajniran je, i novo izdanje pušteno u rad početkom juna.

Kako je saopšteno iz SMP-a, nova verzija portala realizovana je zbog trendova u sferama mobilnih (tele)komunikacija, te nužne potrebe da se informacija blagovremeno i u prihvatljivom obliku dostavi ljudima koji, pored desktop kompjutera, surfaju internetom koristeći tablet ili smartfon.

“Ovoliko radikalnu promenu u izgledu i funkcionalnosti sajta u proteklih deset i kusur godina izveli smo samo dva puta (odnosno tri, ako ćemo u istorijat upisati i sajt BL-Metal.org iz kojeg je SMP nastao). Novi portal u potpunosti je ‘responziva’, odnosno sadržaj će na svim uređajima (desktop računari, laptopi i tableti svih dimenzija, te mobilni telefoni) biti prikazivan u svom optimizovanom izgledu, te nećete morati da bilo šta pomerate levo-desno, smanjujete ili povećavate, prilikom svakog novog otvaranja stranice ili teksta“, istakao je tim ovog portala.

SMP je sa radom počeo 2003. godine, i od tada, do danas, ima jedan osnovni cilj, a to je pružanje medijske podrške metal i rock sceni sa teritorija Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Od originalne zamisli se nije odstupilo ni nakon više od deset godina rada.