PODELI

U subotu, 3. januara, u KC kafeu u Inđiji održaće se promocija debitantskog albuma benda Superhammer. Početak je zakazan za 22.30h.

Zvanično, Superhammer kao trojka funkcioniše od 1. januara 2013. i taj datum se slavi kao rođendan benda. Trio u početku, sada kvartet, osnovu benda su činili Milan Brkić, Stevan Vivod i Igor Stanić, dok se na mestu vokala smenilo nekoliko imena do dolaska prvog stalnog pevača, Borisa Supana.

U proleće 2013. Superhammer je snimio debi EP (self-titled), koji čine tri pesme i koji je kao takav je dat na free download, kako bi se javnost što pre i što boje upoznala sa materijalom i samim Superhammer-om. Gost u ulozi pevača bio je Luka Matković, ujedno i producent EP-ja. Odmah u zimu iste godine ekipa kreće u ambiciozniji projekat i hvata se u koštac sa snimanjem prvog pravog, dugosvirajućeg albuma, a taj zadatak uspešno privodi kraju u proleće 2014.

Na albumu “Snakenest” ovog puta gostuju dvojica renomiranih pevača na domaćoj sceni i to Aleksandar Stojković (Burning Circle) i Strahinja Cerovina (Concrete Sun). Producent je ponovo isti, Luka Matković. Potencijal banda prepoznaje izdavačka kuća Miner Records i u maju 2014. Superhammer potpisuje izdavački ugovor sa istom. Album se i zvanično našao u prodaji početkom oktobra 2014. godine. Superhammer u svom dosijeu ima nekoliko sjajnih nastupa, a kao bandu najdraži izdvaja se nastup sa velikim imenom današnje svetske scene, grčkim bendom Planet Of Zeus.