Uskoro počinje 9. The Garden Festival, jedan od najboljih festivala elektronske muzike i predvodnik ostalih festivala na hrvatskoj obali, a traje od 2. do 9.  jula.

Lokacija The Garden Tisno na idiličnoj dalmatinskoj obali će u nedelju dana ugostiti one koji traže zabavu i pustolovinu pod suncem i zvezdanim nebom koji žele biti deo jedinstvenog festivala s istomišljenicima iz celog sveta.

Festival će ugostiti neke od najvećih izvođača i DJ-eva, a među gotovo njih 200 nalaze se imenakao što su Theo Parrish, Axel Boman, Kink, Crazy P Soundsystem, Craig Richards, Martyn, Eats Everything, Justin Martin, Session Victim, Detroit Swindle, Francois K, Maxxi Soundsystem, Midland, Marcel Vogel, Seven Davis JR, a priključuju im se i domaće snage Jan Kinčl Zero, Pytzek, Mislav, Jogarde, CFSN DJs, Eddy Ramich i Marmat.

Kompletan lineup i raspored potražite na stranici http://thegardenfestival.eu/timetable.

The Garden Festival ima glavnu binu koja je smeštena tik uz more. Tu je i Beach stage smešten na plaži s pogledom na Kornate, na kojoj je muzika prisutna od podneva do 2 sata ujutro, a dodata je i treća bina skrivena među maslinama. Dva puta dnevno brod Argonauthy isplovljava na more i ugostiće svetske DJ-eve, a zbog velikog interesovanja za vikend je i dodat drugi brod Arbiana. Na terasi restorana, na samom ulazu na festival, postaviće se The Terrazza koju će voditi jedan od izvornih zvučnih arhitekata festivala,  Ole Smokey. Uz njegovu selekciju dubokih tonova, klasičnih traka i ponekog iznenađenja, nadovezaće se Bobby Beige, James Holroyd, Stu Patterson, Steve Cobby i Dave Harvey.

Klub Barbarella’s u Pirovcu biće lokacija gde će muzičke snage na afterparty-jima The Garden Festivala odmeriti dvojac Ben UFO i Midland, a za pultom će se naći i rezident londonskog kluba Fabric Craig Richards, Eats Everything, house/disco/funk dvojac Bicep, berlinski house DJ i producent Prosumer, majstori housea i hip hopa Wolf + Lamb, Soul Clap, jedan od švedskih najveštijih DJ-eva Axel Boman, svestrani Greg Wilson – jedan od začetnika scene u Manchesteru, Justin Vandervolgen, bristolski Outboxx, kao i Darshan Jesrani, polovina odličnog dvojca Metro Area. Organizovan je i prevoz do kluba i natrag do festivalske lokacije.

The Garden Zadar bar, s pogledom na more i zadarske bedeme, nedavno je otpočeo svoju 11. sezonu, a za vreme trajanja The Garden Festivala i u baru vas očekuje program svake večeri od 20 sati. 2. i 3. jula otvaraju ga  Bing Ji Ling & Woody, u sledećim danima je Big Danny Kane, Ole Smokey, Paul Kaminski (Discomendments) i Bobby Beige, Stu Patterson, Deepshizzol. Novost je The Garden Festival aplikacija za mobilne telefonekoja uključuje potpuni program kako ništa ne biste propustili, a ona se automatski osvežava svaki put kad ste online. Aplikacija sadrži i dnevne zadatke, ali i nagradne. Možete je besplatno preuzeti.

The Garden Festival i Electric Elephant i ove godine imaju dvostruku festivalsku poslasticu  – uživanje u oba festivala po povlašćenoj ceni. Electric Elephant će se održati od 10. do 14. jula 2014. Više informacije pronađite na http://www.thegardenfestival.eu/tickets .

Ulaznice za The Garden Festival s popustom za Ex-Yu regiju se mogu kupiti u sastavu Entrio, a dnevne ulaznice se kreću po ceni od 90, 120 ili 200 kuna, zavisno o danu održavanja. Festivalska ulaznica je 700 kuna, a grupna od 6 ulaznica je 3500 kuna. Svi kupci Ex-Yu ulaznica moraju na ulazu pokazati važeći dokument.