PODELI

Kultni sastav Therapy?, osnovan pre više od četvrt veka, koji ima veliki broj fanova na našim prostorima nastupiće na zaječarskoj Kraljevici u okviru turneje povodom izlaska albuma “Disquiet”. 

Organizatori 49. Gitarijade u Zaječaru pripremaju niz spektakularnih koncerata, a jedan od njih svakako će biti i nastup svetski poznatog benda Therapy?.

Therapy? će na 49. Gitarijadi, koja se održava od 29. jula do 1. avgusta, pored dobro poznatih hitova svirati i pesme sa upravo izašlog albuma “Disquiet”, objavljenog za novosnovanu izdavačku kuću Amazing Record Co., na kome se nalazi jedanaest pesama.

Nove pesme podsećaju na one sa čuvenog albuma “Troublegum”, a pevač i gitarista Andy Cairns izjavio je da je tokom prošlogodišnje rasprodane turneje povodom dvadesetogodišnjice pomenutog albuma shvatio šta te pesme znače za publiku a i same članove benda, mada bi bilo glupo pokušati ponovo stvoriti isto izdanje ali da mu je polazna tačka prilikom stvaranja novog albuma bila šta protagonista “Troublegum” radi dvadeset godina kasnije.

https://www.youtube.com/watch?v=4XvmmmQKg-s

“Veoma smo ponosni na novi album (´Disquiet´), i smatramo da predstavlja korak napred na našem muzičkom putovanju. Jedva čekamo da publika čuje nove pesme”, rekao je Andy Cairns.

A nove pesme kao i stare hitove uživo, imaće priliku da čuju svi koji ove godine budu obreli u Zaječaru od 29. jula do 1. avgusta.

Ranije je najavljeno da će na 49. Gitarijadi svirati i Dubioza Kolektiv (ovo će biti jedini nastup u Srbiji ove godine), Galija i Kerber. Uskoro će biti objavljena nova imena izvođača, a još uvek je aktuelan konkurs za prijavu demo bendova.