Zagrebački klub “Močvara” prošle nedelje započeo je proslavu svog šesnaestog rođendana nizom događaja.

Jedan od njih biće koncert američkog benda Thurston Moore Band uz podršku domaće snage, Lovely Quinces iz Splita, koji će biti održan 2.6. sa početkom u 21.30h, a vrata se otvaraju već u 20h.

Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti po ceni od 120 KN na sledećim prodajnim mestima: klub “Močvara”, Dirty Old Shop i Rockmark. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 140KN.

Thurston Moore Band je novi projekat Thurstona Moore-a, gitariste kultnog benda Sonic Youth. Uz Thurstona, u bendu su još i bubnjar i njegov stari Sonic Youth suborac Steve Shelley, basistkinja Deb Googe iz My Bloody Valentine i gitarista James Sedwards. Nakon što su od 2011. godine u fazi hibernacije, članovi benda posvetili su se solo karijerama, a najintenzivnija i najeksponiranija je upravo Thurstonova.

Lovely Quinces dolazi iz Splita. Iza ovog imena stoji Dunja Ercegović koja je svoj prvi zagrebački nastup imala baš u klubu “Močvara”. Dunja je za kratko vreme postigla veliku popularnost te je u Zagrebu rasprodala solo koncert u Tvornici kulture, a kao podrška Thurston Moore Band-u nastupaće i u Ljubljani, Beču, Budimpešti.