Treći Novosadski festival zanatskog piva održaće se u SKCNS Fabrici i Quarteru, 7. i 8. oktobra.

Zbog velikog interesovanja Festival će trajati dva dana sa duplim brojem izlagača gde ćete moći da probate originalna i kvalitetna piva različitih stilova (Pale ale, IPA, Blonde, Stout, Hefeweizen, Porter, Saison…). Na oktobarskom izdanju festivala izdvajamo lepu priču Prve Viške Pivovare koja je rezultat internacionalnog prijateljstva dvaju ljubitelja piva koje traje više od decenije, pivo se za sada kuva u Norveškoj i “drito” stiže u SKCNS Fabriku na degustaciju. Debitanti na festivalu su takođe lokalne novosadske pivare 3bir i iskusne pivovare “Medvedgrad” iz Zagreba koji dolaze sa specijalnim kamionetom donoseći zanimljivi spoj kraft pivarstva i antikvarnih automobila.

Prodaja ulaznica odvija se preko Gigstix prodajnih mesta, broj karata je ograničen. Cena ulaznice u pretprodaji za 300 dinara po danu festivala, a od 7.10. 500 dinara po danu festivala.

Radno vreme festivala:

petak 7.10. od 15h do 00h

subota 8.10. od 15h do 00h

Kupovina piva na Festivalu vrši se isključivo festivalskim novcem (vaučerima). Festivalski je u apoenima od 10,20,50,100 i 200. Svaki posetilac na samom festivalu može da kupi vaučere sa kojim posle može da kupuje pivo od izlagača i hranu u okviru festivalske zone.

Napominjemo da nema refundacije neiskorišćenih vaučera. Molimo posetioce da vode računa i iskoriste sve vaučere. Vaučeri sa prošlog Festivala ne važe na ovom Festivalu. Cenu piva na samom Festivalu određuju izlagači. Točeno pivo na Festivalu može se kupiti u količinama od 0,2l, 0,3l I 0,5l. Od flaširanih piva u ponudi imamo flašice od 0,3 I 0,5l. Kupljena ulaznica važi za samo jedan ulazak na Festival.

PROGRAM PREDAVANJA

Fabrika galerija

Petak 7. oktobar:

18:00 “Kako osnovati mini pivaru u Srbiji” – Nemanja Stefanović, Pivara Tron

20:00 “Sirovine i oprema u kućnom pivarstvu – Q&A”- Branko Lukač (Esnaf kućnih pivara Imbrewment) i Miloš Stošić (forum Kućno Pivarstvo)

Subota, 8. oktobar:

17:00 “Budućnost vojvođanskog hmeljarstva” – Rastislav Struhar, AD Petrovec

19:00 “Proizvodnja piva u kućnim uslovima – Q&A” – Branko Lukač (Esnaf kućnih pivara Imbrewment) i Miloš Stošić (forum Kućno Pivarstvo)

MUZIČKI PROGRAM

Petak 7. oktobar:

DJ MINJA RAMONE 20h Fabrika

BEND: Libertango 21h Quarter

Subota 8. oktobar

DJ PEĐA ĐURAN 20h Fabrika

BEND: Chick Norris 21h Quarter