U četvrtak, 8. decembra, od 17 do 19 časova u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata u Novom Sadu održaće se tribina „Ti imaš izbor“ .

Posetioci će kroz predavanje i panel diskusiju imati priliku da se upoznaju sa dinamikom nasilja, oblicima nasilja kao i da nauče kako da prepoznaju da li je partnerski odnos nasilan ili ne i  kome da se obrate za pomoć u slučaju nasilja.

Tribinu organizuju SOS Ženski centar i ..IZ KRUGA-VOJVODINA povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

SOS Ženski centar je ženska, nevladina organizacija koja se bavi prevencijom rodno zasnovanog nasilja u društvu, sa akcentom na porodičnom nasilju. Radno vreme ”SOS Ženskog centra” je svakog radnog dana od 17 do 21 čas, a broj telefona je 021 422 740. U tom periodu se posebno edukovane volonterke javljaju na telefon i tokom razgovora pružaju besplatnu informativnu, emocionalnu i psihosocijalnu podršku ženama.

..IZ KRUGA-VOJVODINA je ženska, nevladina organizacija koja je posebno usmerena na pružanje podrške ženama i deci s invaliditetom izloženim nasilju i jačanju društvene svesti o višestrukoj diskriminaciji žena s invaliditetom.

Foto: www.pexels.com