Stiglo je ,,Vreme čuda”. Nedavno najavljen, novi CD grupe Trigger je konačno objavljen pod etiketom Odličnog hrčka, a bend uskoro kreće na koncertnu promociju ovog dugoočekivanog albuma.

Koncertnu promociju imaće 5. decembra u klubu  Gun u Beogradu, a 12​. decembra u Apolu u Pančevu.

Album ,,​Vreme čuda”​ je sniman skoro tri godine, tokom kojih je objavljeno nekoliko singlova, pa je publika već mogla da se upozna sa novim, agresivnijim gitarskim zvukom ovog beogradskog benda. Kao gosti na izdanju se pojavljuju kolege i prijatelji benda koji su se potrudili da muzici daju dodatnu dimenziju: Milutina Jovančić, frontmen grupe Čovek vuk i nekadašnjeg kultnog sastava Block Out, virtuozni gitarista Emir Hot i Marko Matijević iz hrvatske grupe Manntra su samo neki od njih. 

​​Album simboličnog dizajna, na kome sa spoljne strane u lokvi krvi leži udica, a sa unutrašnje stoji slika umiruće čovekolike ribe, u odelu sa kravatom, okružene krvavim novcem, sledi kroz svoju liriku i zvuk priču o ,,​Vremenu čuda”, sarkastično imenovanoj današnjici, kako ovde u Srbiji tako i globalno. Kakav život očekuje one koji su se odrekli svoje ljudskosti i nastavljaju živeti u društvu u kom su vrednosti takve da hrane samo primitivnu, robovsku psihologiju u pojedincu?

“Da li bi kupio dušu?” je pitanje koje čoveku novog doba postavljaju stihovi sa albuma u kojima je reč simbolična zamena za metak, namenjen političkim i ekonomskim vampirima, ljudima koji žrtvuju svoju ljudskost da bi se popeli na društvenoj lestvici: “Kao metak leti reč, a rane su od istine, hteo si da živiš san, sada sanjaj zakopan”.

O evoluciji svog zvuka i o tome šta očekuju od novog izdanja, članovi Trigger-a kažu: “Ovo su vremena u kojima je suptilnija, slojevitija umetnost ignorisana, pa i ismejana. Biti normalan i pošten je nepoželjno i nezanimljivo. Ton našeg novog albuma je delom i reakcija na neprekinuti  silazni put ovog društva ali i na sklonost muzičke publike da bez ikakvog kritičkog stava konzumira ono što joj se servira. Tako i naša muzika sada mnogo direktnije saopštava ono što boli nas, ali i mnoge druge ljude. Postavili  smo se beskompromisno tokom stvaranja albuma, bez opterećivanja time kako će ljudi reagovati na njega i da li će biti široko prihvaćen. Dopustili da se muzika sama materijalizuje. Uostalom, kao što izreka kaže: Sramota je biti bogat u državi u kojoj vlada haos”, a ove reči je lako primeniti i na našu muzičku scenu.”

Trigger je od nedavno petor​ka, pojačani su ​novim članom. Gitarista Božidar Mladenović (ex By-Pass), koji se bendu pridružio nakon snimanja albuma, pomoći će da se muzički složen materijal na najbolji način uživo prenese publici.

Albumu “Vreme čuda” prethodio je album prvenac “Ljubav”, za koji je sastav dobio izuzetno pozitivne kritike i više nagrada, uključujući nagradu radio stanice Beograd 202 za najbolji mladi bend i regionalnu nagradu Indexi, kao i album obrada Ex, na kome je Trigger snimio neuobičajene verzije novotalasnih pesama sa područja bivše Jugoslavije.

Video spotovi za pesme ,,Vreme čuda” i ,,Ne hrani ljudoždere” su već privuli pažnju, a muzički video se priprema i za pesmu “Od kostiju i pepela”, koja je odmah nakon izlaska albuma, glasovima slušalaca postala hit dana, pa zatim i hit nedelje radio stanice Beograd 202! Sastav planira da ekranizuje i ostatak pesama sa albuma paralelno sa koncertnom promocijom albuma koje je počela od nedavno koncertima u Velikoj Plani i Nišu, a nastavlja se tokom jeseni i zime.

Album Vreme čuda dostupan je prodavnici ploča Pinball Wizard Records, u Dallas Music Shop-u, prodavnici Jugoton, k​ao i u Muzičkoj kući Metropolis, a moguće ga je poručiti i direktno od grupe Trigger preko njihove Facebook stranice www.facebook.com/bandtrigger ili preko email adrese kontakt@bandtrigger.com.

Album je dostupan i na Deezer-ukao i na svim drugim relevatnim servisima za digitalnu distribuciju muzike.