PODELI

U sredu, 24. avgusta, na letnjoj sceni BitefArtCafea na Kalemegdanu koncert će održati trio Sveti kojeg čine: Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić.

Ulaznica košta 350 dinara, a prodavaće se na ulazu.

Marko Đorđević je predvodnik internacionalne grupe Sveti, stacioniran u Njujorku, a domaći džez auditorijum je imao priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine. Modern Drummer magazin ga naziva “bubnjarem svetske klase” i “pravim inovatorom”, dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album “virtuoznim”. Sarađivao je sa Lionelom Louekeom, Wayneom Krantzom, Ericom Lewisom, Aaronom Goldbergom i drugima. Nedavno je uvrsten u knjigu The New Face Of Jazz, kojoj su tema najznacajniji jazz muzicari naseg vremena.


Vasil Hadžimanov najpoznatiji je kao predvodnik VH banda, vodećeg fusion sastava na ovim prostorima. Školovao se na čuvenom Berklee-u, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick…
Branko Trijić učio je gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzicara, Rambom Amadeusom, Vasil Hadžimanov bendom i drugima.