Prvi Rock in Vienna festival, čiji su hedlajneri Muse, Metallica i Kiss, obećava tri dana odličnog zvuka u Beču od 4. do 6. juna ove godine na Dunavskom ostrvu.
Pored već potvrđenih izvođača, nova imena festivala su: Turbonegro, BABYMETAL i Hellyeah.

Turbonegro osnovan je 1989. godine u Norveškoj. Izdali su devet studijskih albuma, a poslednji je „Sexual Harassment” iz 2012. godine. Duke of Nothing (vokal), Happy-Tom (bass), Knut “Euroboy” Schreiner (gitara), Pål Pot Pamparius (klavijature, gitara), Rune “Rune Rebellion” Grønn (gitara) i Tommy Manboy (bubnjevi) na Rock in Vienna donose mešavinu punk roka, glam roka i hard roka.

Japanski ženski bend BABYMETAL čine Suzuka Nakamoto (Su-metal), Yui Mizuno (Yuimetal) i Moa Kikuchi (Moametal). Prošle godine izdale su prvi album, a njihov atraktivni nastup upotpunjuju prateći bend, ples i svetleći efekti.

Hellyeah nije samo ime benda, to je životni stil. Hellyeah je američka heavy metal supergrupa koja postoji od 2006. godine i koja trenutno radi u postavi Chad Gray, Tom Maxwell, Vinnie Paul i Kyle Sanders.

Do sada potvrđeni izvođači su:

Metallica

Muse

Kiss

A Day To Remember

Airbourne

Arcane Roots

BABYMETAL

Body Count ft. Ice-T

Bonaparte

Broilers

Faith No More

Gojira

Heaven Shall Burn

Hellyeah

Incubus

Limp Bizkit

Opeth

Saint Vitus

Testament

The Hives

Triggerfinger

Turbonegro

Within Temptation

Na sajtu festivala možete pronaći više informacija o svim do sada najavljenim izvođačima, kao i o ulaznicama i kampu.
Portal Remix Press u saradnji sa promoterima festivala, nagradiće jednog čitaoca ili jednu čitateljku festivalskom ulaznicom. Nagradna igra završena je sinoć u ponoć, a ko je srećni dobitnik ili srećna dobitnica objavićemo najkasnije do 15. februara na našoj Facebook stranici.