PODELI

Jedanaest bendova nastupiće u velikom finalu Belgrade Demo Fest Live 2014, u nedelju 1. juna od 21.30h, u bašti Kluba Studenata Tehnike.

Finalu u kome će takmičarski bendovi nastupiti sledećim redosledom Cassidy’s Brewery (Beograd), Quarterbuzz (Beograd), Ubrzo Potom (Užice), MicroWave (Vršac), Santos Brothers (Bačka Palanka), Kiza Bluza Bend(Zaječar/Beograd), Strah od Džeki Čena (Gornji Milanovac), Kora (Beograd), Huti Ota Tre (Zaječar), D Zoo (Subotica) i HiQulus (Novi Sad) svoje prisustvo najavili su brojni uticajni ljudi iz domena muzičke industrije i domaće rock scene.  U revijalnom delu nastupiće prošlogodišnji pobednici, grupa Ućuti pas.

Žiri će kao i prošle godine biti podeljen na novinarski i stručni u kome će se naći respektabilna imena, a svekupni pobednik festivala biće proglašen zbirom glasova oba žirija i glasova publike.

Najbolje učesnike očekuju nastupi na respektabilnim festivalima kao što su Belgrade Beer Fest, kragujevački Arsenal i Šumadija fest, Lake fest u Nikšiću, Gitarijada u Zaječaru, lazarevački Fabula fest i na KST-ovim manifestacijama, kao i klupska turneja u Hrvatskoj u saradnji sa klubom Walkow.  Osim koncertnih aktivnosti, organizatori su za najbolji bend po odluci publike obezbedili snimanje video spota u produkciji Pragma Video. Tonski studio Blaze daruje snimanje i produkciju jedne pesme bendu koji sami odaberu, a svi finalisti će u studiju Fabrika zvuka snimiti po jednu pesmu sa kojom će biti zastupljeni na kompilacionom izdanju „Belgrade Demo Fest Sound 2014“. Pojedinačne nagrade u kategorijama vokal, gitarista, bubnjar i basista daruje muzička kuća Artist system. Svi finalisti imaće PR podršku do početka narednog izdanja festivala.

Tokom najava finala organizacioni tim upućuje poziv putem promo materijala svima koji su u prilici da pomognu nastradalima u poplavama koje su zadesile ove prostore, a tokom samog finala više puta biće apelovano slanje sms-a na 1003.

U toku finalne večeri festivala emitovaće se pesme sa kompilacije „Belgrade Demo Fest Sound 2013“ koja se od subote, 31. maja, može preuzeti sa sajta www.bgdemofestlive.com.

Vrata KST-a za publiku otvaraju se u 21h, početak dešavanja je zakazan za 21..30h. Cena ulaznice je 250 dinara.