Antifašistička akcija Novi Sad 7. novembra u SKCNS Fabrici organizuje jubilarni, petnaesti po redu festival ”Ulice protiv fašizma”.

Osim tradicionalnog, koncertnog dela festivala, tokom dana je zakazano grafitiranje u Kineskoj četvrti i tribina koja će biti održana u predvečernjim časovima.

Ove godine “Ulice protiv fašizma” će u celosti biti posvećene izbeglicama sa Bliskog istoka koje već mesecima u ogromnim brojevima pešače do Evrope u potrazi za boljim životom.

Celokupan prihod od prodaje ulaznica za koncert biće usmeren za pomoć izbeglicama, a na tribini će učestvovati gosti iz zemlje i inostranstva koji će razgovarati o uzrocima i posledicama izbegličke krize.

Tokom trajanja manifestacije prikupljaće se zimska odeća, obuća i ćebad za izbeglice, koju možete ostaviti u Društvenom centru (na kraju Kineske četvrti) od 12 do 20 časova.

Na koncertu, koji počinje u 20 časova, će nastupiti neki od trenutno najpopularnijih lokalnih i regionalnih izvođača: Debeli Precjednik, Madred, Saša 21, Lazarath i Fiskalni Račun.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti na dan festivala u Fabrici od 17.00h po ceni od 400 dinara do 20.00 časova.

Nakon 20.00h ulaznice će se prodavati po ceni od 500 dinara.

Pored novosadskog događaja, članovi organizacije PAOR iz Zrenjanina već prikupljaju pomoć za izbeglice koju će prevesti za Novi Sad u subotu, dok će članovi te organizacije prepešačiti put za Novi Sad, gde će, kada stignu, govoriti na tribini.

Program festivala:

12.00 Graffiti jam u Kineskoj četvrti

17.00 Tribina “Egzodus XXI veka – uzroci i posledice izbegličke krize”

Govore: Sanja Burlović (Zagreb, Hrvatska), Srđan Papić-Đurić (Zrenjanin, Srbija), Miloš Perović (Novi Sad, Srbija), Baršonj Žolt (Bársony Zsolt, Budimpešta, Mađarska)

20.00 Humanitarni koncert-DEBELI PRECJEDNIK (Osijek), SAŠA 21 (Pula), MADRED (Novi Sad), LAZARATH (Novi Sad), FISKALNI RAČUN (Bečej)