Do kraja septembra Srbija i region dobijaju svoj VH1. Na popularnom muzičkom TV kanalu će se prvi put emitovati i domaći spotovi.

Ideja za otvaranje kanala je bila da damo podsticaj domaćoj muzičkoj sceni. Emitovaćemo stare i nove spotove, jer želimo da vratimo muziku na našu televiziju – kaže Nikola Jovanović, muzički urednik MTV televizije u okviru koje je i VH1. On naglašava da ćete na regionalnoj VH1 televiziji moći da vidite raritete i spotove koje nigde više ne možete da pogledate.
–   Želimo da gledaocima pokažemo vredan arhivski materijal i emitovanje tih spotova je glavna ideja. Puštaćemo spotove EKV-a koje niste mogli da vidite dvadeset godina, Bajagu, „Šarla Akrobatu“, Slađanu Milošević, pa i “Nove fosile” – priča muzički urednik regionalnog VH1 programa. On ističe da VH1 kao program ima dugogodišnju tradiciju emitovanja muzike širokog dijapazona.
Miks starog i novog materijala, stranog i domaćeg. Emitovaćemo širok spektar, pop, rok, soul, džez muzike… Poboljšaćemo koncept u smeru uređivačke politike, podsetićemo se zvezda osamdesetih, devedesetih godina – kaže Nikola.

 

On navodi da VH1 neće menjati koncept i da muziku neće zameniti rialiti programi, a u planu je da u budućnosti VH1 emituje poludokumentarne emisije koje govore o muzičarima i o tome ko ih je inspirisao. Zaista je malo emisija koje se na pravi način bave muzikom – priča muzički urednik i ističe da u našoj zemlji, našem regionu, ne postoji problem na muzičkoj sceni. Već da je problem u nepostojanju muzičke industrije.

– Izdavaštvo je u krizi, bendovi nemaju novac da snime spotove i urade dobru promociju, postoji ceo dijapazon problema koji uključuje loš menaždment, lošu organizaciju događaja i koncerata, loš PR, kao i nepostojanje sistemske edukacije ljudi koji rade u muzičkoj industriji – kaže Nikola Jovanović.

Tekst preuzet sa sajta blic.rs

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.