Foto: Bojan Stevanović

Ivan Milenković, frontmen benda Bluz mašina, objavio je još jedan video kojim najavljuje prvi solo album. U pitanju je akustično izvođenje pesme “Više nisi tu”.

Kao što je prethodno i najavio, Ivan Milenković uveliko radi na novom solo albumu koji će biti objavljen početkom sledeće godine. Ljubavnu pesmu „Više nisi tu“ odlučio je da publici predstavi najpre u akustičnom izdanju.

Ova pesma govori o stvarima koje se dešavaju u paralelnim univerzumima, a kojima se iz nekog razloga bavimo i mi, ljudi, u baš ovom našem, kao fora jedinom“ kaže Ivan Milenković za  pesmu koju karakteriše kao „pravu kafansku bluz stvarčinu koja govori o patnji koja se nije ni desila, ili će se desiti za vek vekova.

Nismo više tu…  Zagledani u telefone, pod maskama, teturamo se gradom. Govorimo o onima koji su ostali ovde. Čak i mi više nismo tu. Ali ja odbijam da budem zagledan u ono što mi se prodaje. Želim svoju slobodu… SVEGA. Slobodu misli, slobodu osećanja, slobodu izražavanja, slobodu da budem ono što jesam. Pesma “Više nisi tu” je ljubavna ali se može shvatiti na puno načina. Ovo je jedan od mojih, o kojem razmišljam ovih dana“ dodaje Ivan i poziva vas da poslušate pesmu i da se zapitate: „Da li ste i vi tu? Ili slepo tumarate u gomili dok se realnost odvija oko vas i izgriza vas do krajnjih granica?

Pesma „Više nisi tu“ snimljena je u studiju „Kan i Lingus“ Bojana Stevanovića, a bas gitaru svira Dejan Toškov.

Novi album Bluz Mašine biće objavljen 2021.godine pod imenom “Ivan Milenković i Bluz Mašina”, te će i zvanično biti prvi Ivanov solo album. Snimanje ovog izdanja uveliko je u toku u studiju „Mašina 23“ Saše Otaševića. „Sale je jedan od najboljih producenata u gradu i ozbiljan genijalac, zaista mi je zadovoljstvo i čast raditi sa njim!“ kaže Ivan i dodaje da će se u narednih mesec dana pojaviti i prvi zvanični singl sa novog albuma, „Jedna lepa stvar“.