PODELI

Vlatko Stefanovski, jedan od najvećih gitariskih virtuoza s ovih prostora, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, praćen svojim bendom, 14. 3. 2015. godine.

Već 40 godina gitara je njegov saputnik, a u tom periodu Vlatko Stefanovski se istaknuo kao vrsni instrumentalista.
Vešto kombinujući ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues, Stefanovski stvara prekrasne zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere.

Aktuelni album “Seir” izdao je 2014. godine, a koncertna promocija u beogradskom Sava centru označila je još jednu trijumfalnu godišnjicu karijere. Na rasprodatom koncertu prošetao je kroz godine i albume odsvirane u bogatoj karijeri od četiri decenije koja pokazuje da je Stefanovski vrhunski majstor gitare.

Slavni makedonski muzičar počeo je svirati sa 13 godina. Početak njegove karijere najviše obeležava osnivanje sastava Leb i Sol koji će postati jedan od najvažnijih bendova bivše Jugoslavije sa svojom fuzijom tradicionalne makedonske muzike i roka.

Od sredine devedesetih Vlatko započinje solo karijeru te snima albume “Cowboys & Indians” i muziku za pozorište “Sarajevo”. Sa svojim triom snima album jednostavnog naziva “Vlatko Stefanovski Trio”, na “Thunder From The Blue Sky” vraća se etno korenima, nakon čega sledi izdanje “Kula od karti” ili pak muzika za film ujedinjena na albumu “Kino kultura”. Rad s gitaristom Miroslavom Tadićem na albumima “Krushevo” i “Treta majka” bacile su novo svetlo na akustičnu gitaru Stefanovskog i istraživanje makedonske tradicionalne muzike. Najnoviji album “Seir” objavljen ranije ove godine prvi je kantautorski album nakon 11 godina.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 120 kuna. Na dan koncerta ulaznica će koštati 140 kuna.

Službena prodajna mesta:

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

www.entrio.hr

www.eventim.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.