PODELI

U sredu, 13. maja, sa početkom u 19h u Srpskom narodnom pozorištu premijerno će biti izvedena predstava „Art“ po tekstu Jasmine Reze, a u režiji Miljana Prljete.

U predstavi igraju: Milan Lane Gutović, Miljan Prljeta i Nebojša Dugalić.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1100 dinara (Parter 1), 900 dinara (Parter 2) i 600 dinara (Balkon) na biletarnici Sprskog narodnog pozorišta.

Komedija “Art”, zasnovana na jednostavnosti svakodnevice, jeste priča o tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna remek delo likovne umetnosti. Ovo je svojevrsna rašomonijada o rasturanju drugarstva kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu.

Jasmina Reza (1959) vodeća je francuska spisateljica, glumica i scenaristkinja, a njene drame od prve izvedene (“Razgovori posle sahrane”, 1987) dobile su četiri Molijer, po dve Olivje i Toni nagrade. Na početku karijere aktivno se bavila glumom i ostvarila zapažene uloge u delima Molijera i Marivoa. Godine 2007. svetski uspeh je postigla njena drama “Bog masakra”.

Drama “Art” izvedena je 1994. godine u Parizu i odmah nagrađena Molijerovom nagradom, a od tad je izvođena širom sveta – prevedena i igrana na više od trideset jezika. Kasnije produkcije dobile su Olivje i Pozorišnu nagradu Ivning standarda, kao i Tonija za najbolju dramu (1998).

Prvih dvoje koji nam se jave na mail remixpress.nagradnaigra@gmail.com dobiće po jednu besplatnu ulaznicu za premijeru 13. maja. U naslovu maila napišite “Art-ulaznica”. Dobitnici će biti kontaktirani u vezi preuzimanja ulaznica.