Jedan od najvećih rock bendova svih vremena, britanski hard’n’heavy bogovi Whitesnake, donose svoju veliku “Purple” turneju u Beograd 22.  novembra (Hala Pionir) i u zagrebački KC Dražen Petrović 21. novembra.

Neumorni Britanci predvođenim Davidom Coverdaleom prisutni su na sceni još od daleke 1978, a uskoro se spremaju na svetsku turneju kojom će obeležiti muziku nastalu pre samog oformljenja benda.

Naime, 19. maja Whitesnake će objaviti “The Purple Album”. Na tom izdanju obradiće pesme koje je Coverdale pevao na albumima grupe Deep Purple u razdoblju od 1973. do 1976., a reč je o pločama “Burn”, “Stormbringer” i “Come Taste The Band”.

’’Ovaj album objavljujem u znak ogromne zahvalnosti prema grupi Deep Purple’’, kategoričan je bio David Coverdale i dodao: ’’Kao što sam nedavno rekao Ričiju – vi momci ste me poveli na neverojatno muzičko putovanje koje još uvek traje i blagosloven sam što sam vas imao za učitelje! Jedva čekam otpevati ove divne pesme uživo i uplovim s fanovima u Purple magiju!’’

Na pratećoj “Purple” turneji publika će imati prilike čuti velike hitove grupe Deep Purple poput ”Burn”, ”Stormbringer”, ”Soldier of Fortune” i ”The Gypsy” u izvođenju vokala koji ih je izvodio i u originalima sredinom sedamdesetih. Takođe, repertoar Whitesnakea u Ciboni biće popunjen i najvećim hitovima Coverdaleovog matičnog benda poput večnih ”Here I Go Again”, ”Fool For Your Loving”, ”Still Of The Night”, ”Is This Love” i mnogih drugih.

Ulaznice u prodaju kreću  petak, 17. aprila.

Zagreb: cena za parter je 199 kn, tribina 220 kn, dok za fan pit, koji je ograničen na svega 500 ulaznica, treba izdvojiti 240 kn.

Ulaznice se mogu pronaći na prodajnim mestima Eventima i na www.eventim.hr.

Beograd: Parter: 2.500,00 dinara, tribine: 2.990,00 dinara i fan pit: 3.500,00 dinara (ograničeno na 1000 ulaznica) i mogu se nabaviti na prodajnim mestima Eventim-a i online www.eventim.rs.

Organizator koncerta je Avalon Production u saradnji s ITB-om.

Foto: Ash Newell