Ovogodišnji, šesti po redu, Wind Rock Fest biće održan od 18. do 20. jula na Vršačkom jezeru, kako je već najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Vršcu. Ubeležite datum ovogodišnjeg druženja, jer vas kraj jezera očekuje stvarno dobra atmosfera!

Četvrtak, 18. jul, i dalje ostaje namenjem mladim i neafirmisanim bendovima, koji će imati priliku da se kroz, sada već tradicionalni, „Wind rock Up“, predstave publici, takmiče se, ali i promovišu svoju muziku i bend. Ove godine, priliku da se predstave imaće Red Danger (Negotin), David i Golijati (Beograd), Deformitet (Selenča), Conspiracy (Skoplje, Severna Makedonija), Fraktal (Kragujevac), The Bandits (Temišvar, Rumunija), Mustang (Mostar, BiH) i Promonael (Bački Petrovac). Kruna prvog festivalskog dana biće koncert benda Ortodox Celts, čime se nastavlja praksa da ovo takmičenje bude zatvoreno jednim velikim imenom sa domaće scene.

Program u petak, 19. jula, otvara Treća smena iz Kruševca, prošlogodišnji pobednici „Wind Rock UP“ takmičenja. Energični nastupi, jaki rifovi, novi album i 15 godina postojanja je dovoljan razlog da dođete i proslavite zajedno sa bendom Mortal Kombat. Za sve koji niste čuli i doživeli nastup Brkova u Vršcu, ovo je nova prilika za to, a sve u sklopu proslave 20 – og rođendana benda. Drugi festivalski dan, privešće kraju nešto laganiji zvuk još jednog legendarnog benda, Galije.

U bogat program subote, 20. jula, u ritmu panka i irske muzike, uvešće vas Scordisci. Nakon njih, nastavlja se dosta energično uz još  jedan punk bend – Neprijatelj Prelazi Zeku koji će novim albumom „Krv, Suze, Nojz“ zagrejati atmosferu na jezeru. Za sve ljubitelje hard rok muzike, i benda AC/DC, atmosferu i zvuk ovog legendarnog benda publici na jezeru predstaviće BandX. Tako zagrejani dočekaćete Gobline koji će da razdrmaju festival  u svom poznatom fazonu. Za kraj večeri nastupaće Alen Islamović sa svojim bendom izvešće hitove Bijelog Dugmeta i Divljih Jagoda.

Paket ulaznica za Wind Rock Fest 2024. je 3000 din, a karte za pojedinačne večeri biće 800 dinara za četvrtak i po 1600 dinara za petak i subotu. Ulaznice su dostupne na sajtu tickets.rs, kao i na svim njihovim prodajnim mestima. Za sve koji su sačuvali prošlogodišnje ulaznice kupljene putem tickets.rs, sa njima je omogućen ulaz na festival, bez zamene za nove ulaznice. Što se ostalih ulaznica tiče, zamena za ovogodišnje biće omogućena u promo periodu koji traje do 22.5.2024. godine. Sve što je potrebno, je da se javite na festivalski mail windrockfest@gmail.com, i tamo npošaljete sliku kodova sa ulaznica, kao i slike ulaznice, i dobićete zamenske ulaznice. Za ljude iz Vršca i okoline, koji su ulaznice kupili u Vršcu, zamenu je moguće obaviti u rok klubu „Čadjava Furuna“.

Kamp

Zbog velikog prošlogodišnjeg interesovanja za kampovanje pokraj jezera tokom trajanja festivala, organizacija je odlučila da proširi ovogodišnji kamp. Sa dosadašnjih 50-ak šatorskih mesta, kapacitet se povećava na 80 šatorskih mesta. Sve detalje, kao i prijave za kamp, ići će preko stranica na mrežama – Facebook i Instagram.

Volonteri

Kako festival iz godine u godinu raste, povećava se i potreba za angažovanjem većeg broja ljudi. Pored starih volontera ove godine raspisan je konkurs za angažovanje novih mladih ljudi koji žele da saznaju kako je biti sa druge, organizacione, strane festivala. Prijave će se primati na mejl festivala windrockfest@gmail.com sa naznakom Volonter. Potrebno je dostaviti sledeće podatke: ime i prezime, godina rođenja, kontakt telefon i par rečenica o tome zašto žele da postanu volonteri na WRF-u.