PODELI

Nakon nedelja i nedelja rasprodatih žestokih svirki u Centru za kulturu Božidarac, Vračar Rocks festival smiruje tempo i u petak, 27. februara, organizuje veče neouobičajene domaće scene.

Pesme uz koje se njiše i pleše izvodiće bendovi atipičnih ne samo za Beograd, već i za region – Wooden Ambulance, Lorna Wing i Lady and The Beards.

Ova tri benda predstaviće vam bogatstvo najrazličitijih tonova uz nesvakidšnje instrumente koje koriste za svoje nastupe (klarinet, saksofon, flauta, violina, ukulele, violončelo, usna harmonika…).

Lady and The Beards – Jelena Petoševic i bend, čini četiri člana – jedna dama tri brade! Njihov repertoar čine Jelenine autorske pesme, od kojih se posebno izdvaja sada već planetarni hit ,,Nikola”,​ ,,Slatka mala”​, ali i neobične obrade raznih drugih hitova… i obrade neobičnih pesama… Jelena Petošević retko nastupa, te će njen koncert sa Bradama u Božidarcu biti prava poslastica za koncertnu publiku.

Lorna Wing izvodi dark pop swing i odlično su poznati publici Vračar Rocks festivala. Ovaj bend ostavlja prostor za varijacije – može se presvući iz potpuno akustičnog sastava u polu-električni, ne odaljivši se pri tome od svoje slatko-gorke atmosfere. Grupa Lorna Wing je 2014. godine skrenula pažnju na sebe ulaskom u finale Jelen Demofesta u Banjaluci, kao i pobedom na sada već eminentnom Mikser Festivalu u okviru Double Dare konkursa. U Božidarcu će nastupiti u punom sastavu koji broji sedam članova i promovisaće upravo objavljeni album ,,Jedra”.

I Wooden Ambulance će u petak u Božidarcu promovisati svoj treći album “Rough Charms”. Svi koji prate rad ovog subotičkog sastava znaju da nijedan njihov nastup nije isti, te i za koncert koji vas očekuje u petak pripremaju mnoga iznenađenja.

Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni od  300 dinara u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Na veče događaja, na ulazu u Božidarac, ulaznice će koštati 500 dinara.