PODELI

U četvrtak 1. decembra Vintage Industrial priprema prvu poslasticu za ljubitelje jugoslovenskog rock ‘n’ rolla! Legendarna YU Grupa nakon nešto manje od dve godine ponovno će stati na binu tog zagrebačkog rock kluba.

Yu Grupa smatra se najdugovečnijim rock bendom iz Srbije. Pripisuje im se titula pionira kombinovanja rock muzike s tradicionalnim balkanskim elementima.

Osnovani su danas već davne 1971.-e, a cela im je ova godina prošla u proslavi velikog jubileja u sklopu kojeg su odsvirali niz slavljeničkih koncerata širom bivše Jugoslavije pod sloganom „45 godina čistog rock ‘n’ rolla“.

Osim proslave 45. rođendana, YU Grupa je u aprilu ove godine u saradnji s PGP RTS-om objavila album naslovljen „Evo stojim tu“. S tog friškog, punokrvnog hard/rock blues albuma izbačena su tri singla i prateća im video spota „Panika“, „Ko“ i „A banki je 7“.

Trenutnu postavu YU Grupa čine Dragi Jelić, Žika Jelić, Petar Jelić i Slobodan Jurišić.

Cena ulaznica za koncert YU Grupe 1.12. u Vintageu iznosi 70 kn u pretprodaji dok će na dan koncerta njena cena biti 90 kn. Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti u Vintage Industrialu i Kavezu (Savska 160) te u Dirty Old shopu (Tratinska 18).