U subotu, 7. marta, u novosadsku Crnu kuću stiže paket bendova u sastavu Regulator, Vizelj i Dingospo Dali kojima će se priključiti Uvertira iz Novog Sada.

Biće ovo odlična prilika za novosadsku publiku da se uveri u snagu mladih bendova koji će ovom prilikom predstaviti autorske materijale.
Početak koncerta zakazan je u 21h, a kako kažu organizatori, program će početi na vreme, dok će cena ulaznice biti 200 dinara.

Dingospo Dali je beogradski autorski alternativni rok sastav, formiran pre tri godine, koji je napravio mešavinu galame, ritma i melodičnosti, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka. Zvoju saradnju započeli su u studiju kod Petrovića u Bigzu, gde i sada vežbaju i snimaju. Sa svojom prvom pesmom pod nazivom “Pelin” našli su se na “Bigz komplikaciji”- zbirci numera bendova koji rade i stvaraju u Bigzu, a trenutno imaju dva spota: za pesmu “Ona” koja se našla na Femikseti 2014 i pesmu “Ne pitaj se”. Učestvovali su na raznim festivalima autorskih bendova. Jedni su od finalista BARF-a, Demo Mastersa i ušli su u polufinale Bunt Rok Mastersa. Uskoro počinju sa snimanjem prvog albuma. Bend čine: Nemanja Bulatović – bas gitara, Sandra Grubić – vokal, Nikola Vidojević – bubanj, Nikola Mišić – električna gitara, Miloš Kasalović – električna gitara.

Regulator je alternativni rock bend iz Vrnjačke Banje osnovan 2011. godine. Odmah po osnivanju akcenat je stavljen na autorske numere, a ubrzo su krenuli i prvi koncertni nastupi, samostalnog i festivalskog karaktera. Posle nekoliko festivalskih nastupa u revijalnom (Beer Fest, Street Аrt, Lovefest…) i takmičarskom (BDFL, Gitarijada u Požarevcu, Gitarijada u Zaječaru) delu širom Srbije, vraćaju su se u studio ‘Češnjak’ u Kragujevcu, gde završavaju rad na albumu prvencu “Izvori snage” koji izlazi pod okriljem izdavačke kuće Nocturne media. Trenutno Regulator stvara i deluje iz Beograda, a u kreiranju muzike, tekstova i aranžmana učestvuju svi članovi postave podjednako, dok se kroz liriku Regulatora provlače teme koje se tiču buđenja ekološke svesti, života i odnosa čoveka prema prirodi, kao i same prirode.

Beogradski bend Vizelj  je svoj prvi nastup održao početkom maja 2013. godine. Početkom 2014. godine uživo snimaju svoj prvi EP u studiju P3 u Bigz-u koji je izašao za kultnu izdavačku kuću Slušaj Najglasnije. Producent je Ivan Petrović (Sharks, Snakes and Planes). Vizelj je delio binu sa izvođačima poput švedskog alternativnog kantri sastava Streets Of Mars, grčkog pank benda The Spinners, ali i sa domaćim bendovima poput Velikog Prezira, Svi Na Pod (u okviru Mikser Festivala 2014. godine). U avgustu 2014. godine su otvorili deseti, jubilarni Rock Village festival. Do kraja godine su se desila i dva nastupa u beogradskom Domu Omladine. Prvi u septembru na zidiću DOB-a u okviru proslave 50 godina postojanja te institucije, a drugi put u decembru, kada su u Amerikani binu delili sa bendovima Sharks Snakes & Planes i Bolesnom Štenadi. Trenutno rade na snimanju debi albuma.

Uvertira je nastala još 2007. godine u Novom Sadu i od tada predstavlja skupinu pokušaja Filipa, Petra, Luke i Igora da stvore nešto što ne mari za granice i ostale nebitne razlike koje čine razdaljinu između ljudi. Prave muziku koja nije ograničena na žanr ili stil, već koja za jedine trajne osobine ima strast i ljubav prema stvaranju kao takvom. Uvertira pripisuje ogromnu važnost nastupima uživo, kao najiskrenijem načinu komunikacije kroz muziku i veruje da je ono što se stvori između pojedinaca različitih interesa i nastojanja, spojenih istom ljubavlju prema muzici, neprocenjivo i vredno čuvanja. Iza sebe imaju EP “Od brodova do olupina” , trenutno završavaju svoj debi album, koji bi uskoro trebao da ugleda svetlost dana.