PODELI

U subotu, 20. aprila, u novosadskom klubu “The Quarter” koncert će održati beogradski sastav Zemlja gruva.

Zemlja gruva nastala je krajem 2007. godine.

Bend su osnovali MC Milovan Bošković, Zoe Kida, Konstrakta i Šobaja.

Njih četvoro rade zajedno još od 2001. godine, prvo u okviru sastava MistakeMistake (2001-2006.) sa kojima izdaju prvi album i postavljaju prepoznatljiv koncept kombinovanja tri vokala različitog izraza.

Saradnju nastavljaju na svojevrsnom underground projektu pod nazivom Serbian Groove Institute, na kojem učestvuju i drugi značajni muzičari aktuelne muzičke scene. Projekat nije doživeo izdanje.

Krajem 2007. godine, ova četvorka svom sastavu daje naziv Zemlja gruva. Tada još uvek nije bilo jasnih ambicija za formiranje benda, a sastav je nastupao sa DJ podrškom. Vizija Zemlje gruva je svakako bila da napravi platformu za saradnju sa različitim muzičarima po sopstvenom izboru. S tim u vezi, članovi sastava formiraju studio Gruvlend.

Od 2008. Zemlja gruva ostvaruje saradnju sa Petrom Milanovićem i ta saradnja je bitno uticala na formiranje prepoznatljivog zvuka Zemlje gruva.

Po objavljivanju prvog albuma, Zemlja gruva ipak počinje da formira bend.

Karakteristika sastava je vokalni trio u frontu i duvačka sekcija od minimum dva člana. Bend trenutno broji 10 članova.

Ulaznice za ovaj koncert se mogu kupiti u pretprodaji na Gigs Tix prodajnim mestima po ceni od 450 dinara, dok će na dan koncerta iznositi 500 dinara.