PODELI

U ponedeljak, 19. novembra, predstava “Džandrljivi muž” biće izvedena 100. put na sceni “Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta. Početak predstave je u 19.30h.

Režiju i adaptaciju predstave potpisuje Radoje Čupić, koji ujedno igra i glavnu ulogu trgovca Maksima.  Scenograf je Marija Kalabić, kostimograf Marina Sremac a muziku su pisali Aleksandar Buzadžić i  Miloš Jovanović.

“Džandrljivog muža” napisao je rodonačelnik moderne srpske drame i jedan od naših najboljih komediografa Jovan Sterija Popović.

Prvo prikazivanje ove predstave bilo je 4. marta 2005. godine, a u predstavi pored Radoja Čupića igraju još Jovana Stipić, Milica Grujičić, Miroslav Fabri, Mihajlo Pleskonjić, Olivera Stamenković, Milovan Filipović i Milorad Kapor.

„Pred nama se ukazala jedna skladna, sasvim pozorišna i sasvim glumačka predstava – predstava trijumfa pozorišta i trijumfa glume kao takve… Lik muža – džandrljivog, ali i cicije i sumnjala i lokalnog porodičnog despota – atraktivno i komično i kritično igra odlični – pravi histrionski glumac od mašte i talenta – Radoje Čupić koji je i režirao ovaj atraktivni montipajtonovski komad. Bila je to jedna nepretenciozna predstava puna znanja i kreativne energije koja će veseliti i one na koje se odnosi i koje kritikuje. Svaka čast!” – Goran Cvetković, Drugi program Radio Beograda

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.