PODELI

Novosadska publika će moći da uživa u izdanjima ovogodišnjeg beogradskog filmskog festivala FEST u Areni Cineplex od 25. februara do 6. marta. Dan nakon početka 45. FEST-a u Beogradu, počeće projekcije i u Novom Sadu novim filmom Emira Kusturice “Na mlečnom putu”, a premijeri će prisustvovati i ekipa filma.

Pored ovog ostvarenja, filmofili će imati priliku da pogledaju pažljivo odabrane filmove različitih programskih celina. Pored domaćih ostvarenja vrednih pažnje kao što su naš kandidat za berlinskog medveda “Rekvijem za gospođu J.” autora Bojana Vuletića, ili “Afterparti” Luke Bursaća koji ujedno i zatvara novosadski program FEST-a, svakako ističemo i film Radeta Šerbedžije “Oslobođenje Skoplja”, čijoj projekciji će takođe učestvovati deo filmske ekipe.

Od stranih ostvarenja u terminima od 19 i 22h svakog dana, imaćemo priliku da vidimo brojne kandidate za Oskara, poput ostvarenja “Mančester na moru” Keneta Lonergana i “Mesečina” Berija Dženkinsa nominovane za najbolji film i najbolju režiju, ili pak Natali Portman u filmu “Džeki” i Izabel Hupert u filmu “Ona”, glumice nominovane za najbolju žensku ulogu. Izdvajaju se još i filmovi velikih imena poput Martina Skorsezea (“Tišina”), Akija Kaurismakija (“Druga strana nade”), Džima Džarmuša (“Paterson”), i Asgara Farhadija (“Trgovački putnik”), tako da će se između ukupno 20 projekcija sigurno naći nešto za svakoga.

Karte, čija cena iznosi 350 dinara, puštene su u pretprodaju i mogu se nabaviti na blagajnama Arene Cineplex u Novom Sadu. Cena ulaznice za svečano otvaranje FEST-a, za film Emira Kusturice “Na mlečnom putu” iznosi 400 dinara i bolje požurite pošto su karte za tu projekciju gotovo rasprodate.

FEST_repertoar