PODELI

Internacionalni festival mode i dizajna – “Serbia Fashion Week” biće održan od 22. do 26. aprila 2014. godine na najekskluzivnijim lokacijama u Novom Sadu i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ljubitelji mode imaće priliku da prvi put u Srbiji uživaju u reviji jednog od najvećih dizajnerskih imena današnjice – Agatha Ruiz de la Prade. Njeno ime nalazi se među top 3 najpoznatija španska dizajnera, čiji brend traje više od 30 godina. Priznata je širom sveta zahvaljujući svojim ekscentričnim kreacijama i doprinosu internacionalnoj modi. Dobitnik je mnogih nagrada među kojima su Nagrada za Modnog Ambasadora (Fashion Ambassador Award), Nagrada Modni Oskar (Fashion Oscar Award) i New Yorker Nagrade (New Yorker Award). Modna dizajnerka, koja nije povezana sa italijanskim brendom Prada, dobro je poznata po svojim hrabrim, zabavnim i bojama bogatim modelima.

Na Mercedes Benz Fashion Week-u u Madridu ove godine, predstavljena je njena jesen/zima 2015 kolekcija čiji je nepogrešivi pečat i ovoga puta upravo boja. Poznata modna kreatorka je tom prilikom ostvarila i saradnju sa udruženjem PLAN, koje ima za cilj podizanje svesti o školovanju mladih devojaka.

Agatha Ruiz de la Prada predstaviće svoju novu kolekciju na Serbia Fashion Week-u, a ovoj nesvakidašnjoj eksploziji boja moći će da prisustvuje i širi auditorijum!

Naime, jedna od brojnih novina koje donosi Nacionalna nedelja mode jeste i prodaja limitiranog broja karata za setove revija nekih od najvećih svetskih modnih dizajnera, među kojima je i ova veoma uticajna i cenjena kreatorka.

Ovogodišnju Nedelju mode obeležiće i Serbia Fashion Week Awards tokom kojeg će svi ljubitelji mode, muzike i umetnosti uopšte, imati priliku da prisustvuju retrospektivi revija sa tekuće nedelje mode, uz svečanu dodelu nagrada inostranim i domaćim učesnicima, kao i sjajnom muzičkom programu.

Agatha Ruiz de la Prada vestidor

Od ove godine, partner Serbia Fashion Week-a je kompanija Miss Yu što predstavlja plod zajedničke saradnje, u projektu ‘’Srbija Zemlja Jorgovana’’, inspirisana likom i duhom kraljice Jelene Anžujske. Nagrađeni učesnici dobiće priznanja u nekoliko kategorija od strane Nacionalne komore za modu Srbije, koja će biti u znaku kraljice Jelene Anžujske, kao sećanje na njenu ulogu i doprinos našem narodu, a istovremeno podsećajući na bliskost i prijateljstvo sa narodom Francuske.

Serbia Fashion Week će svojoj publici od 22. do 26. aprila ponuditi bogat program u sklopu kojeg ćemo imati priliku da pratimo revije internacionalne i domaće mode, edukativne konferencije, izložbene postavke poznatih inostranih i domaćih umetnika iz oblasti primenjene umetnosti – arhitekture, enterijera, eksterijera, novih oblika multimedijalne umetnosti, kao i muzičke koncerte i retrospektivu dešavanja, uz dodelu nagrada inostranim i domaćim učesnicima.

Uspeh Nultog Serbia Fashion Week-a otvorio je vrata narednim izdanjima, a svetski poznati učesnici izrazili su želju da se vrate u Srbiju i čak sarađuju sa timom Serbia Fashion Week-a.

Tim povodom, velikan svetske mode, Eymeric Francois i oficijalni član Federacije visoke mode u Parizu, biće zvanični backstage coach srpskog Fashion Week-a, a gospodin Marcellous L.Jones, vlasnik The Fashion Insider TV i “MLJ Media“ Paris i jedan od najcenjenijih modnih kritičara u svetu, biće supervizor.

Pored glamuroznih modnih revija, seminara i izložbi, Serbia Fashion Week organizuje i konkurs za takmičenje modnih talenata Srbije – FASHION TALENT DESIGN COMPETITION prilikom kojeg mladi talenti dobijaju sigurnu šansu da naprave prvi korak u realni svet mode i da se predstave najširoj javnosti.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova do 20. marta 2014. godine, a kategorije takmičenja su ženska odeća, muška odeća, dečija odeća, asesoari i obuća. Sve dodatne informacije o konkursu mogu se pronaći na sledećem linku www.serbiafashionweek.com/konkursi/submit