PODELI

U periodu od 21. jula do 8. septembra u Novom Sadu održaće se novi serijal biciklističkih vožnji „Alternatura”, uz podršku Gradske uprave za kulturu Novog Sada i „Invictabike” servisa. Nakon uspešnih projekata „Tour de Naselje” realizovanog u prethodne tri godine na Novom naselju, ove godine ekipa koja realizuje projekat posetiće čak osam delova grada.

Svake subote od 18 časova, Novosađani će imati priliku da se uz vožnju kroz osam delova Novog Sada i učestvuju u diskusiji o raznim temama, kao što su alternativni načini zaposlenja i putovanja, urbana arhitektura, ekstremni sportovi, viteštvo, kulturne i istorijske tajne Novog Sada i mnoge druge.
Pored raznovrsnog programa, bicikl je nezaobilazan deo naših tura, kao vid širenja svesti o alternativnom i zdravom stilu života.

Kako bi upoznali Novosađane sa „Alternaturom”, 19 jula u 19 časova biće održan i promotivni događaj i izložba na Brod Teatru, gde će zaiteresovani imati priliku da se informišu o turama i sami učestvuju u izložbi unikatnih bicikala.

“Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i da uz stučne vodiče zajedno naučimo nešto novo i inspirativno i razmenimo mišljenje o raznim temama. Svaka tura počinje na drugom mestu, te nas pratite na društvenim mrežama kako bi saznali gde se okupljamo”, poručuju iz Novog kulturnog naselja.

Učestvovanje u turama je potpuno besplatno, a sve što je potrebno da se pojavite na svom „bajsu” ili da rezervišete jedan od specijalno namenjenih vozila za za dve osobe. Rezervacija možete izvršiti preko facebook stranice: www.facebook.com/novokulturnonaselje i na popularnim „dvojkama” uživate u „Alternaturi”.