PODELI
Foto: Nikola Đaković

Eminentni makedonski rok džez sastav Leb i sol, veterani rok scene Atomsko sklonište, kao i obeležavanje punoletstva Baseline DJ organizacije svečano će označiti nastavka rada Kulturnog centra – Hala 2 na Novosadskom sajmu. Publika će slušati dve legendarne grupe koje su svojom muzikom ispisale istoriju popularne muzike na ovim prostorima.

U obnovljenom ambijentu, Hala 2 će obuhvatiti brojne koncerte, performanse, i druge kulturne programe te doprineti podizanju kapaciteta kulturne scene grada, u godini kada je Novi Sad Evropska prestonica kulture.

Novo mesto za muzičke i kulturne sadržaje, ponudiće publici raznovrstan program pa će tako mesec april biti u znaku jubileja.

Prvog dana aprila odličnu atmosferu napraviće jedna od najpopularnijih sastava na području bivše Jugoslavije Leb i sol, u sastavu: Bogdan Arsovski, Koki Dimuševski, Srđan Dunkić i Dimitar Božikov te će svečano najaviti ponovno otvaranje Hale 2. Hitovi poput „Čuvam noć od budnih“, „Kalabalak“, „Bistra voda“, „Čukni vo drvo“ oriće se se 1. aprila Halom 2 Novosadskog sajma.

Dan nakon nastupa grupe Leb i sol, 2. aprila, slavićemo jublej – 18 godina od osnivanja Baseline DJ organizacije. Pet dana kasnije, 7. aprila ljubitelji stand up show-a gledaće Kruševac geto. Ovaj popularni dvojac, koji čine Nikola Trišić Triša i Nikola Milenković Čami, na vrlo duhovit i komičan način bave se opštim provincijskim društvenim temama, kako kroz pesme, tako i kroz skečeve, koji u poslednje vreme privlače sve veću pažnju.

Vedri, energični, neposredni, sastav koji je ove godine napunio 46 godina postojanja, Atomsko sklonište natupiće 8. aprila u Hali 2. Legendarna grupa u Novom Sadu će, drugog dana aprila, napraviti žestoku rokenrol žurku, a Novosadska publika pokazati kako se uživa, ali i da za ljubav „i dalje ima dušu”. Pulski Atomci su, može se reći postali domaći bend jer je Novi Sad postao obavezan na njihovoj koncertnoj mapi. Kao gosti, na koncertu će nastupiti mlada i već afirmisana novosadska rok grupa „Rok apoteka“ kojoj u narednom periodi izlazi album prvenac. Ovaj koncert će biti promocija njihovog autorskog rada.

Hala 2 će takođe, 9. aprila na „ElektroПОП“ žurci, biti mesto gde će se slušati setovi bazirani na dance, synth i pop muzici, koji se miksuju sa hiphop, r’n’b i dancehall zvucima i ponekim domaćim ili stranim evergrinom poput izvođača kao što su Doja Cat, Olivia Rodrigo, Shu, Lady Gaga, The Weeknd, Billie Eilish, Dua Lipa, Nipplepeople, Madonna i drugi.

Ulaznice možete pronaći na svim Gigstix prodajnim mestima, ili onlajn putem sajta gigistix.com.