PODELI

Devetu godinu za redom 13. avgusta u Pirotu će biti održan festival autorskog stvaralaštva mladih – Osveženje fest. S obzirom na to da je ove godine akcenat stavljen na hip –hop muziku, Pirot će ugostiti dva vrlo aktuelna sastava iz ovog žanra: Bad Copy i Stereo Bananu.
“Ove godine odlučili smo se za malo drugačiji koncept. Ovaj festival posvećujemo svim ljubiteljima hip-hop i elektronske muzike. Festival će po običaju otvoriti domaće mlade nade. Mixa & Minja su hip hop dvojac, mladi momci puni entuzijazma. Već na početku svoje karijere počeli su saradnju sa pirotskim DJ-em i producentom Bohemian-om. Osveženje festival će biti odlična prilika za ove mlade ljude da se predstave širem auditorijumu i da zagreju atmosferu pred nastup ovogodišnjeg glavnog izvođača”, poručuju organizatori.

Deveti Osveženje festival će se po tradiciji održati u pirotskoj Tvrđavi-Srednjem gradu, možda poslednji put, imajući u vidu da počinje restauracija Tvrđave. Festival je pod pokroviteljstvom Grada Pirota i održava se u okviru pirotskog kulturnog leta. Festival su pomogli i Dom kulture Pirot i JPK Komunalac. Organizator je UG Osveženje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Pirot.

Cena ulaznice u pertprodaji je 250 dinara (Baš Čelik bar i pult u centru od 3. do 13. avgusta). Cena ulaznice na dan festivala je 350 dinara. Festival počinje u 21h.