PODELI

Večeras, 13. jula, u Kruševcu će biti održan  Bagdalski rock okršaj na kojem će nastupiti: Oslobodioci, Keni nije mrtav, D R A M, Radiofoniks, Crno sunce, Ljudi u glavi i Marshalli.

Verovatno na najlepšem mestu u Kruševcu i okolini, na Bagdali, koje se izdiže tik iznad „uzavrelog grada“, usred šumovitog parka, smešten je restoran „Bagdala“, poprište novog “rata gitara”. Ovo će biti drugo izdanje festivala Bagdalski rock okršaj,  koji se održava upravo na Velikoj (B2) terasi restorana, sa koje se pruža savršen pogled na panoramu jednog od najaktivnijih srpskih gradova, kad je reč o reafirmaciji uzvišenih vrednosti klasične rok muzike. Samo od početka ove godine autorski bendovi iz zemlje i okruženja održali su više od 50 nastupa u čak osam različitih koncertnih prostora. Uz to u gradu deluje čak 20-tak sastava od kojih su mnogi dobro poznati svim iskrenim ljubiteljima ove vrste muzike – ZAA, Ludwig Ludwig, Crveni karton, Radiofoniks, John Wayne, Treća smena, Keni nije mrtav…

Festival Bagdalski rock okršaj zamišljen je kao prilika da se zaista opušteno i veselo provede još jedna vrela julska noć, na mestu koje je najsvežije kilometrima unaokolo. Ove godine na scenu izlaze sve sama imena u usponu, uglavnom iz Centralne Srbije, mada i tu ima opako dobrih izuzetaka.

Ulaz na festival je slobodan.