PODELI

Na šesti Beogradski autorski rok festival (BARF) ove godine prijavilo se preko 90 bendova i autora od kojih je 66 ušlo u zvaničnu konkurenciju. Prijavljene pesme su kao i prethodnih godina dosta kvalitetne i žanrovski različite, a to je ujedno, kao i prethodnih godina, bio i cilj festivala, da se napravi šira slika domaće rok scene, pogotovo kada su u pitanju mladi i neafirmisani bendovi i autori.Finalno veče BARF-a 2016 održaće se 16. decembra u Domu omladine Beograda, u sali Amerikana od 19.30h kada će nastupiti 6 bendova koje je je odabrao stručni žiri Udruženja rok muzičara Srbije, koje je ujedno i organizator festivala.

Prva nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 100.000,00 dinara i direktan plasman u  kvalifikacioni ciklus (polufinala) Bunt rok festivala 2017. godine. Druga nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvodjenje je 50.000,00 dinara. Treća nagrada (nagrada publike) koju dodeljuje URMUS i muzički studio MAŠINA 23 je 25 sati snimanja u muzičkom studiju MAŠINA 23.

A tu su i dodatne nagrade. Pobedniku festivala audio i video produkcija dBox, koja ujedno i snima čitav festival (audio+video), dodeljuje specijalnu nagradu – gostovanje u emisiji dBox session dok će svi bubanjari finalisti dobiti komplete palica firme STUNNER.

Prvu i drugu nagradu, kao i prethodnih godina dodeljuje stručni žiri čija će imena biti naknadno objavljena.

Ulaz na festival je kao i prethodnih godina besplatan, a organizatori pozivaju publiku da dođe u što većem broju, kako bi na najbolji mogući način podržali mlade i neafirmisane rok autore. Svi posetioci festivala moći će da glasaju na festivalu, a na osnovu tih glasova biće dodeljena nagrada publike.

Satnica i redosled nastupa

19.30 – festival otvara grupa Trnje, pobednik festivala BARF 2015 na osnovu glasova publike

Takmičarski deo

20.00 – Pogrešna odluka (Topola)

20.30 – Larska (Kragujevac)

21.00 – The Bite (Beograd)

21.30 – UV (Novi Sad)

22.00 – Viva Vops (Beograd)

22.30 – Infinitiv (Požarevac/Beograd)

Revijalni deo

22.30 – Bulevar Vodenih Mozaika

23.00 – Evolucija

Proglašenje pobednika

23.15 – proglašenje pobednika i dodela nagrada

23.30 – nastup najboljeg benda po odluci stručnog žirija