PODELI

Bečki bend Frustrations pre nekoliko dana objavio je dugo najavljivani album “Thrive” za austrijsku izdavačku kuću Mustache Records.

Bend je osnovao jazz bubnjar Jasmin Sultanić 2014. godine kao Jazz trio, a nakon turneje na kojoj su gostovali u devet zemalja i na kojoj su održali više od 30 koncerata, tokom snimanja albuma prvenca, došlo je do raspada benda zbog različitih stavova. Sultanić je ipak nastavio sa radom i oko sebe okupio ljude istog senzibiliteta i istog muzičkog ukusa. Bendu su se pridružili Fabian Supančić (klavir), Clemens Wabra (gitara) i Thoms Milacher (bass).

“Thrive” nije klasičan jazz album. Frustrations su na šest pesama, koliko ih se nalazi na albumu, uspešno kombinovali jazz, funk, fusion, filmsku muziku kao i pop elemente. Album je snimljen u REDP Music Studio iz Beča, miks i mastering radio je Cohen Jusha/Soundetails dok su za izgled albuma zaduženi bili Admir Selimović i Marlene Bettel.

Gosti na pesmi “Thrive” po kojoj je album i dobio ime, bili su Alex Valdes (truba), Ida Leidl (violončelo), David Leon García (flauta), Laura Espinoza García (fagot), Phillip Dimitri Karajev (violin), Nikola Stanošević (klavijature) i Fabio Devigili (saksofon).

Frustrations kreću u promociju albuma na sledećim nastupima:

31.05 Jazz club “‘Zwe” vienna
20.06 ((SZENE)) opening for Rambo Amadeus
17.7 Kaleidoskop Tuzla