PODELI

U petak, 13. septembra u sklopu Mostar Summer Festa održaće se treći muzički duel programa Jäger Music Nighta 2013, a za plasman u finale boriće se bendovi Otisak iz Sarajeva i Floridus iz Mostara.

Dvoboj bendova biće održan u SC Kantarevac, a u revijalnom delu nastupiće Hladno pivo, Zoster, kao i pobednik Jäger Music Night programa 2010. godine, bend Siledžije iz Ljubuškog.

Duel u Mostaru odlučiće trećeg finalistu koji će, zajedno sa bendovima Funhouse i Jah Balebaroshi, nastaviti borbu za prvu nagradu, a to je snimanje prvog albuma.

Bend Otisak je nastao početkom 2009. godine, a formirala ga je grupa prijatelja okupljenih oko iste ideje. Želja je bila napokon preći sa srednjoškolskog sviranja po “dernecima”, uz gitaru, na nešto malo ozbiljnije i timski rad. Bend je od osnivanja menjao svoj sastav a trenutne članove čine: Zlatan Avdagić – solo gitara, Goran Đemidžić – bas gitara, Ademir Ćimić – bubnjevi, Kerim Kraljić -ritam gitara i Ena Hasanović – vokal. Nakon što su prošle godine predstavili svoju prvu pesmu „Infero”, bend se posvetio stvaranju autorske muzike i prepoznatljivog pop-rock zvuka te pronalaženju svoje originalnosti.

Floridus je mostarski rock bend koji čine četiri člana: Amar Bajrović – bas gitara, Jasmina Šuta – vokal, Semin Merzić – gitara i Ervin Husagić – bubanj. Bend je nastao u Mostar Rock Školi, i to početkom 2013. godine, kada su se članovi pripremali za programski koncert MoRS koji je bio takmičarskog karaktera. Bend inače teži ka modernom hard rock zvuku, a svi članovi su školovani muzičari koji se dugo bave muzikom. Cilj im je da budu prihvaćeni od strane domaće publike i da budu novi omiljeni hard rock bend u BiH ali i šire.

Nakon samog dvoboja o pobedniku će odlučivati isključivo publika koja će svojim glasom izabrati drugog finalistu programa Jäger Music Night 2013.

Jägermeisterov program podrške bh. muzičkoj sceni, Jäger Music Night održava se po peti put, a prethodni pobednici Jäger Music Nighta bili su bh. bendovi Berette 2009. godine, Siledžije 2010. godine, Polaroid Trip 2011. godine i Karma Guru 2012. godine.

Kao i prethodnih godina, pobednički bend Jäger Music Nighta 2013 biti će nagrađen snimanjem i izdavanjem svog prvog albuma, dok je za drugoplasirani i trećeplasirani bend osigurana vredna nagrada u vidu muzičke opreme.

Jägermeister program podrške mladim rock’n’roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-tih, a odatle se proširio na čitav svet. U Irskoj i Velikoj Britaniji neki od najinteresantnijih lokalnih bendova, kao što su: The Chapters, Aftermath of Sounds of System Breakdown, Sylosis, Exit ili The Defiled učestvovali su u tamošnjem Jägermeisterovom programu.

Sve dodatne informacije o programu Jäger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba, te na zvaničnoj Facebook stranici Jägermeister BiH https://www.facebook.com/JagermeisterBIH.

http://www.youtube.com/watch?v=iovPpfRbWFw

Izvor: Bljesk.info

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.