PODELI

Danas, 3. decembra, od 18h u beogradskom Studentskom kulturnom centru biće održana promocija knjige Dušana Vesića “Šta bi dao da si na mom mjestu”.

Pored autora, Dušana Vesića, na promociji će govoriti glumac Sergej Trifunović, novinar i pisac Ivan Ivačković, a nastupaće pevač Emil Arsov i dečiji hor “Horislavci”.

Knjiga će tom prilikom moći da se kupi po promotivnoj ceni.

“U objavljivanju knjige Šta bi dao da si na mom mjestu ima i pravde i logike: priču o najvećoj jugoslovenskoj grupi napisao je najveći stručnjak za nju. Jedan od vodećih rock novinara bivše Jugoslavije, Dušan Vesić je ne samo pouzdani svedok, nego i saučesnik u karijeri Bijelog dugmeta, a njegova knjiga – napisana u isti mah profesionalno i sa ljubavlju – dostojna je teme kojom se bavi.Bijelo dugme – muzički, kulturni i društveni fenomen najvećeg kalibra – dobilo je biografiju koju bi svaka kuća trebalo da ima i koju bi sve generacije trebalo da pročitaju. Neki da bi se vratili u sopstvenu mladost i odrastanje, drugi da bi nešto saznali o grupi po kojoj se meri najlepša epoha u novijoj balkanskoj istoriji. Ovo je pošten, uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene”.

Ivan Ivačković

Knjiga “Šta bi dao da si na mom mjestu” sadrži i ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života članova.