PODELI

Legendarni britanski bend i dobitnici nagrade “Best European Major Festival award” konačno su udružili snage: Blur povrđeni kao headlineri Sziget-a!

Organizatori festivala zadovoljno su najavili dugo očekivani debi legendarne grupe Blur na Sziget-u. Ikone britanskog rocka koje su početkom prošlog leta dobile nagradu “Brit Award for lifetime achievements” (nagradu za životno delo) o svojim nastupima u 2013. godini rekli su: “Svaki nastup narednog leta biće poseban, jedva čekamo da zasviramo pred našim obožavaocima.“

Blur su postali globalno poznati devetesetih godina albumima ”Parklife” ,”The Great Escape” i hitovima poput “Girls & Boys”, “Country House”, “Song 2” “End Of A Century”, “To The End’ i “Beetlebum”, koji su ih svrstali u najvažnnije izvođače decenije.

Tokom 2009. godine ponovo su se okupili i pored ostalih održali su dva rasprodata koncerta u londonskom Hyde Parku, nakon kojih je usledio legendarni nastup na Glastonbury Festivalu. Film o sastavu Blur, “No Distance Left To Run”, premijerno je emitovan 2010. godine.

Prošle godine Blur su snimili dve nove numere neposredno pre rasprodatog koncerta u Hyde Parku, koji je označio završetak Olimpijskih igara u Londonu. Pesme “The Puritan“ i “Under The Westway“ premijerno su predstavljene na Twitteru putem globalnog video stream-a koji se odvijao na vrhu zgrade u Londonu.

Dvadeset jednu godinu od izlaska prvog albuma tokom 2012. objavljen je “Blur 21: The Box”, na kome su se našla sabrana dela ovog odličnog, sada već kultnog, britanskog benda.

Ove godine Blur će prvi put nastupiti na Sziget festivalu, na glavnoj pozornici pred najraznovrsnijom festivalskom publikom u kojoj će biti posetioci iz čitavog sveta

Prodaja ulaznica vrši se putem Eventim sistema: Srbija (http://bit.ly/10OKyJr) i Hrvatska (http://bit.ly/TsBs2R)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.